Як замішувати «правильне», універсальне тісто. Використовую для найрізноманітнішої здоби
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Таке тісто можна використовувати для будь- якої здоби, з будь-якими начинками для пирогів, пиріжків, рулетів, булочок.
Інгредієнти:
- масло вершкове та цукор по 1 ст.л
- борошно, 3 склянки
- молоко або вода, 1 склянка
- яйця, 1 – 2 шт
- сіль дрібка
- дріжджі сухі. 15 г
Приготування:
- Борошно просіваємо. У молоці розчиняємо яйця, цукор і дріжджі, нагріваємо до теплого стану. Розтоплюємо вершкове масло.
- У каструлю з молоком всипаємо просіяне борошно і замішуємо заварне тісто.
- Порада: відразу все борошно НЕ всипаємо, краще частинами, щоб можна було добре вимісити м’яку і пухнасту масу.
- Вливаємо розтоплене вершкове масло і вмішуємо в тісто, потім знову підсипаємо борошно.
- Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 2 – 3 години, періодично обминаючи масу, накриваючи і залишаючи.
З такого тіста можна випікати дуже пишні і ароматні пироги і пиріжки. Дуже смачно виходить великодня випічка.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua