Солодкий яблучний пиріг до чаю: випічка, яку не купиш у супермаркеті

Це  страва  готується з запеченого дріжджового тіста. До вашої уваги рецепт смачної випічки.

Я буду замішувати тісто в хлібопічці, але ви можете замісити в звичайній мисці.

Інгредієнти:

  • яблуко – 3 шт
  • вершкове масло – 80 г
  • кориця – 1 ст. л
  • цукор – 100 г
  • дріжджове тісто – 450 г

Приготування:

  1. Змішайте воду і олію. Додайте до продуктів сіль і всипте борошно.
  2. Доповніть суміш сухими дріжджами і замісіть тісто.
  3. Дріжджовому тісту потрібно дати близько 1 години постояти в теплому місці, щоб воно піднялося.
  4. В цей час наріжте яблука для начинки. Їх потрібно попередньо очистити від шкірки. Наріжте яблука ножем на шматочки середнього розміру.
  5. Наріжте тісто на 2 рівні частини. Розімніть його руками і формуйте довгий джгут і наріжте на 6-7 порцій.Солодкий яблучний пиріг до чаю: випічка, яку не купиш у супермаркеті
  6. Формуйте круглі коржі з усього об’єму тіста. Обваляйте їх в цукрі. Викладіть в форму для випікання 5 коржів, формуючи хліб. У проміжки між тістом покладіть фрукти і знову викладіть решту коржів.
  7. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин при температурі 175 °. Відправте  в попередньо розігріту духовку.Солодкий яблучний пиріг до чаю: випічка, яку не купиш у супермаркеті

Випічка виходить дуже ароматною, солодкою і смачною. А якщо захочеться надати їй пікантності, змішайте цукор з корицею і паніруйте коржі тіста в цій суміші, перед тим, як формувати пиріг. Але тут покладайтеся на свої переваги, так як не всім подобається кориця.Солодкий яблучний пиріг до чаю: випічка, яку не купиш у супермаркеті

Солодкий десерт подавайте до гарячого чаю. Він буде смачним, як холодним, так і теплим. А ще він мені чимось нагадує ніжні пончики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: