Солодкий яблучний пиріг до чаю: випічка, яку не купиш у супермаркеті
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
Це страва готується з запеченого дріжджового тіста. До вашої уваги рецепт смачної випічки.
Я буду замішувати тісто в хлібопічці, але ви можете замісити в звичайній мисці.
Інгредієнти:
- яблуко – 3 шт
- вершкове масло – 80 г
- кориця – 1 ст. л
- цукор – 100 г
- дріжджове тісто – 450 г
Приготування:
- Змішайте воду і олію. Додайте до продуктів сіль і всипте борошно.
- Доповніть суміш сухими дріжджами і замісіть тісто.
- Дріжджовому тісту потрібно дати близько 1 години постояти в теплому місці, щоб воно піднялося.
- В цей час наріжте яблука для начинки. Їх потрібно попередньо очистити від шкірки. Наріжте яблука ножем на шматочки середнього розміру.
- Наріжте тісто на 2 рівні частини. Розімніть його руками і формуйте довгий джгут і наріжте на 6-7 порцій.
- Формуйте круглі коржі з усього об’єму тіста. Обваляйте їх в цукрі. Викладіть в форму для випікання 5 коржів, формуючи хліб. У проміжки між тістом покладіть фрукти і знову викладіть решту коржів.
- Випікайте пиріг протягом 30 хвилин при температурі 175 °. Відправте в попередньо розігріту духовку.
Випічка виходить дуже ароматною, солодкою і смачною. А якщо захочеться надати їй пікантності, змішайте цукор з корицею і паніруйте коржі тіста в цій суміші, перед тим, як формувати пиріг. Але тут покладайтеся на свої переваги, так як не всім подобається кориця.
Солодкий десерт подавайте до гарячого чаю. Він буде смачним, як холодним, так і теплим. А ще він мені чимось нагадує ніжні пончики.
Джерело:
mandarynka.com.ua