Дуже смачні пиріжки з тушкованою капустою в духовці
від Denzhyttya
27 Жовтня, 2021
Це смачна страва. І зовсім не складно її приготувати. Інгредієнти – доступні. На начинку підійдуть будь-які продукти з тих, які ви любите, а не тільки тушкована капуста.
Інгредієнти:
- 500 грам борошна
- Два жовтки
- 8 грам дріжджів (сухих)
- Одну чайну ложку солі
- Дві чайні ложки цукру
- 300 мілілітрів молока
- 50 грам масла (вершкового)
На начинку:
- 0,5 кілограма капусти
- Дві цибулини
- Одну морквину
- Сіль і перець – за смаком
- 20 мілілітрів олії соняшникової
Приготування:
- Змішайте дріжджі і цукор, налийте молока (теплого). На п’ять хвилин залиште в спокої.
- Покладіть в один посуд дві чайні ложки цукру з жовтками і розтопленим вершковим маслом, доведіть до однорідності.
- З’єднайте першу і другу масу. Все борошно треба просіяти і по частинах всипати в миску з тістом. Воно має бути м’яким і еластичним.
- Змастіть каструлю олією, покладіть сюди тісто, закрийте рушником і віднесіть на 40 хв. в тепле місце.
- Тушкуйте капусту (з цибулею і морквою, добавкою солі і меленим перцем) до ступеня готовності, потім охолодіть. НЕ обсмажуйте довго капусту. Вистачить і 10-ти хвилин. Важливо, щоб вона залишалася трохи хрусткою.
- Обімніть тісто і викладіть на кухонний стіл. Розділіть на 16 частин, скачайте колобки, закрийте рушником і залиште на 5 хв. Сформуйте пиріжки з капустою.
- Дно деко треба застелити спеціальним папером і покласти пиріжки, накрити і залишити на 10 хв. Потім змастіть їх яйцем (збитим і з’єднаним з молоком). Духовку доведіть до 190 град. і випікайте протягом 15 – 20 хв.
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua