Ніжна, сирна плетенка з яблуками: готую, коли потрібно швидко пригостити гостей

Сирна плетенка з яблуками, це паличка-виручалочка, коли потрібно досить швидко приготувати щось смачне до чаю.

Інгредієнти:

  • сир домашній – 350 г
  • цукор – 150 г
  • яйця – 2 шт
  • вершкове масло – 100 г
  • сода – дрібка
  • борошно – 400 г
  • сіль, ваніль – по 1 дрібці

Для яблучної начинки:

  • яблука – 1 кг
  • цукор – 3 ст.л
  • лимонний сік – 2 ст.л
  • ванілін або кориця за смаком

Приготування:

  1. Всі продукти для приготування плетенки повинні бути кімнатної температури.
  2. Змішуємо сир, сіль та яйця занурювальним блендером до однорідності.
  3. Додаємо цукор, розм’якшене вершкове масло, ванілін, соду або розпушувач.
  4. Додаємо частинами просіяне борошно. За потреби додаємо ще борошна.
  5. Повинно вийти м’яке та не липке тісто.
  6. Ділимо тісто на 2 частини, накриваємо і прибираємо в холодильник, поки готуємо начинку.
  7. Очищені яблука натираємо слайсами, збризкуємо соком лимона і змішуємо з цукром за смаком (залежить від кислоти яблук).
  8. Розгортаємо частину тіста в тонкий пласт, викладаємо на середину частину яблук.
  9. Тісто по сторонах від начинки ріжемо навскіс і накладаємо на яблука, переплітаємо косичкою.Ніжна, сирна плетенка з яблуками: готую, коли потрібно швидко пригостити гостей
  10. Краї підвертаємо на начинку.Ніжна, сирна плетенка з яблуками: готую, коли потрібно швидко пригостити гостей
  11. Викладаємо плетенки на лист, застелений пергаментним папером.
  12. Змащуємо за бажанням зверху яйцем або молоком.
  13. Випікаємо при 180 ° С протягом 30 хвилин.
  14. Готовий рулет остудити на деко 30 хвилин, потім перекладаємо на тарілку. Якщо потрібно терміново подавати на стіл, час можна скоротити до 10-ти хвилин.Ніжна, сирна плетенка з яблуками: готую, коли потрібно швидко пригостити гостей

Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або пудрою, змішаною з корицею. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: