Ніжна, сирна плетенка з яблуками: готую, коли потрібно швидко пригостити гостей
від Denzhyttya
1 Листопада, 2021
Сирна плетенка з яблуками, це паличка-виручалочка, коли потрібно досить швидко приготувати щось смачне до чаю.
Інгредієнти:
- сир домашній – 350 г
- цукор – 150 г
- яйця – 2 шт
- вершкове масло – 100 г
- сода – дрібка
- борошно – 400 г
- сіль, ваніль – по 1 дрібці
Для яблучної начинки:
- яблука – 1 кг
- цукор – 3 ст.л
- лимонний сік – 2 ст.л
- ванілін або кориця за смаком
Приготування:
- Всі продукти для приготування плетенки повинні бути кімнатної температури.
- Змішуємо сир, сіль та яйця занурювальним блендером до однорідності.
- Додаємо цукор, розм’якшене вершкове масло, ванілін, соду або розпушувач.
- Додаємо частинами просіяне борошно. За потреби додаємо ще борошна.
- Повинно вийти м’яке та не липке тісто.
- Ділимо тісто на 2 частини, накриваємо і прибираємо в холодильник, поки готуємо начинку.
- Очищені яблука натираємо слайсами, збризкуємо соком лимона і змішуємо з цукром за смаком (залежить від кислоти яблук).
- Розгортаємо частину тіста в тонкий пласт, викладаємо на середину частину яблук.
- Тісто по сторонах від начинки ріжемо навскіс і накладаємо на яблука, переплітаємо косичкою.
- Краї підвертаємо на начинку.
- Викладаємо плетенки на лист, застелений пергаментним папером.
- Змащуємо за бажанням зверху яйцем або молоком.
- Випікаємо при 180 ° С протягом 30 хвилин.
- Готовий рулет остудити на деко 30 хвилин, потім перекладаємо на тарілку. Якщо потрібно терміново подавати на стіл, час можна скоротити до 10-ти хвилин.
Посипаємо за бажанням цукровою пудрою або пудрою, змішаною з корицею. Приємного чаювання!
Джерело:
mandarynka.com.ua