Рецепт смачних дерунів перевірений роками
від Denzhyttya
1 Листопада, 2021
Завдяки цьому рецепту, деруни завжди виходять просто ідеально, м’які, пишні і не вбирають багато олії.
Інгредієнти:
- картопля, 600 г
- яйце та цибуля по 1 шт
- борошно, 1 ст.л
- лимонний сік, 0.5 ч.л
- сіль, перець, спеції для картоплі та зелень
Приготування:
- Картопля натираємо на великій тертці, віджимаємо із маси зайву рідину.
- Змішуємо масу із соком лимона, який дає страві ароматну кислинку.
- Додаємо терту цибулю, за смаком часник, яйце, сіль, спеції, дрібно нарізану зелень та борошно.
- Вимішуємо масу до однорідності.
- Обсмажуємо деруни на середньому вогні до рум’яності із двох сторін.
- Подаю їх із сметаною, часниковим соусом, соусом на основі натурального йогурту. Можна заморозити кефір і розморозити його в марлі, отримати м’який сир і на його основі зробити смачний соус із часником та зеленню. До драників він чудово підходить.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки