Найсмачніші картопляні коржики з сиром на сковороді

Пропонуємо вам розбавити своє звичайне меню смачними коржами з картоплі та сиру, які подобаються всім.

Вони виступлять чудовим варіантом для швидкого та ситного сніданку, наприклад. За рахунок сиру вони виходять соковитими, м’якими та ароматними. За бажанням можна додати ще ковбасу чи гриби, що також дуже апетитно. Такі картопляні коржики обов’язково стануть вашими улюбленцями, варто їх лише спробувати. Рекомендую всім.

Інгредієнти:

  • 4-5 картоплі
  • 3 яйця
  • 100 гр твердого сиру
  • 20 гр зелені
  • сіль та чорний мелений перець за смаком
  • 80 мл соняшникової олії

Приготування:

  1. Насамперед очищаємо картоплю і, використовуючи терку, натираємо на великій фракції.
  2. Солимо і залишаємо на 5 хвилин. Після закінчення потрібного часу віджимаємо добре овоч від соку, що утворився.
  3. Додаємо 3 яйця, подрібнену зелень та сир, попередньо натертий на середній фракції терки.
  4. Солимо і перчимо за смаком. Добре перемішуємо.
  5. Тепер відразу починаємо смажити коржики, тому що може почати знову утворюватися рідина.
  6. Розігріваємо сковороду та змащуємо її олією. Викладаємо приблизно 3 столові ложки підготовленої маси і рівномірно розподіляємо, формуючи тонкий коржик.
  7. Обсмажуємо по 3 хвилини з кожної сторони на середньому вогні. Для того, щоб коржики добре приготувалися всередині, потрібно сковороду накривати кришкою.
  8. Потім перекладаємо готовий коржик на окрему тарілку. Сковороду знову змащуємо олією та викладаємо наступну порцію. Таким чином готуємо тісто, що залишилося.
  9. Перед подачею нарізаємо та подаємо зі сметаною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: