Смачні булочки до чаю. М’які та пишні, навчила всіх подруг готувати
від Denzhyttya
3 Листопада, 2021
М’які та пишні булочки, за рахунок вершкового масла вони виходять листковими, ароматними. Якщо ви мінятимете начинки, щоразу у вас вийдуть нові варіанти булочок.
Інгредієнти:
- теплі молоко та вода по 200 мл
- олія соняшникова, 100 мл
- цукор, 1 ст
- дріжджі живі, 25 г або сухі, 8 г
- яйце, 1 шт
- сіль, 1 ч.л
- борошно, близько 750 г
- вершкове масло 150 г
Приготування:
- Для начинки я використовую сир солодкий або солоний, з кропом, солоний сир або сулугуні, фарш і т.д.
- З’єднуємо молоко та воду, всипаємо цукор та дріжджі, перемішуємо до однорідності та залишаємо до появи пінки
- Вводимо яйце, сіль, олію та перемішуємо.
- Частинами всипаємо просіяне борошно, і вимішуємо не липке і м’яке тісто.
- Порада: з борошном акуратно, не забивайте масу, просто добре вимішуйте.
- Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1–1.5 години.
- Ділимо тісто на порційні шматочки. У мене виходить 16 колобків.
- Розкачуємо в тонкі пласти і кожен змащуємо розтопленим вершковим маслом, складаємо стопочкою один на одного по 2 штуки.
- Ріжемо коло на 4 частини, на кожну викладаємо начинку (тертий сир) і скачуємо рулетики, починаючи з широкої частини. Рулетик згортаємо у круглу булочку.
- Викладаємо булочки на лист, застелений пергаментом, накриваємо, залишаємо на 20 хвилин.
- Змащуємо булочки збитим жовтком із молоком. Можна ще посипати кунжутом.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.
Булочки виходять дуже ніжними, м’якими та пишними, з яскравим вершковим ароматом та смаком, з розплавленою начинкою.
Джерело:
mandarynka.com.ua