Класичний рецепт сочників. Соковиті та м’які: з ароматним та ніжним сиром усередині
від Denzhyttya
7 Листопада, 2021
Сочники тому і називаються так, що вони повинні бути соковитими та м’якими, з ароматним та ніжним сиром усередині. Класичний рецепт сочників.
Інгредієнти:
- борошно, 2 склянки
- яйце, 1 шт
- цукор, 0.5 склянки
- масло вершкове, 100 г
- сметана, 0.5 склянки
- сіль дрібка
- розпушувач, 1 ч.л
Для приготування начинки необхідно:
- сир домашній, 350 г
- цукор, 2 ст.л
- сіль, дрібка
- білок, 1шт
- сметана, 2 ст.л
- борошно та манна крупа по 1 ст.л
Приготування:
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо із цукром і перетираємо до однорідності.
- У масу всипаємо сіль та розпушувач, додаємо сметану, перемішуємо.
- Всипаємо борошно і вимішуємо тісто.
- Накриваємо та відправляємо в холодильник на 40 хвилин.
- Сир з’єднуємо з усіма інгредієнтами та перебиваємо до однорідності.
- Тісто розгортаємо в пласт із товщиною до 3 мм, вирізаємо кружки.
- На один бік кладемо начинку, другий накриваємо та защипуємо краї.
- Викладаємо сочники на лист, застелений пергаментом, змащуємо збитим жовтком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин.
Сочники виходять м’якими, ніжними, із соковитою начинкою. За смаком можна додати до сиру цедру лимона або апельсина.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки