Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Пиріг виходить ароматним, ніжним, із соковитою начинкою. Терта здоба універсальна, з таким тістом можна використовувати різні начинки.

Інгредієнти:

  • цукор, 100 г
  • вершкове масло, 120 г
  • сметана, 130 г
  • сіль дрібка, ванілін за смаком
  • борошно, 350 г
  • розпушувач, 1 ч.л
  • яблука, 1 кг
  • горіхи та родзинки, кориця за смаком
  • цукор, 70 г

Приготування:

  1. Яблука чистимо і натираємо на великій тертці. За смаком та бажанням змішуємо з родзинками та горіхами, корицею. Начинку взагалі можна робити будь-яку на свій смак.Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний
  2. Просіюємо борошно і змішуємо із сіль та цукром, розпушувачем.
  3. Охолоджене вершкове масло або якісний маргарин натираємо на великій тертці або ріжемо шматочками і додаємо в борошно.Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний
  4. Перетираємо все до утворення крихти.
  5. Додаємо сметану і руками просто вмішуємо продукт у крихту.
  6. Деко застеляємо пергаментом і одну частину крихти висипаємо, розрівнюємо рівним шаром.Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний
  7. Викладаємо яблучну начинку і зверху посипаємо другою частиною крихти.Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 1 години до гарної рум’яності верху. Охолоджуємо пиріг і подаємо до столу.Яблучний пиріг, як у бабусі. Ароматний та ніжний

Випічку можна подавати в гарячому і холодному вигляді, він однаково смачний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: