Замість цукерок: тепер діти їдять гарбуз із задоволенням. Гарбуз, як мармелад
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Гарбуз – це універсальний овоч, з якого можна готувати підливу до м’яса, салати, начинки для пирогів та пиріжків. А також можна зробити смачні десерти і такий мармелад, один з них.
Інгредієнти:
- гарбуз, 500 г
- цукор, 100 г
- лимонний сік від частини лимона
- агар-агар, 7 г
Приготування:
- Гарбуз очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками.
- Відварюємо протягом 10 – 15 хвилин, все залежить від стиглості овочів та розміру шматочків.
- Зливаємо воду та подрібнюємо гарбуз за допомогою занурювального блендера в пюре.
- Всипаємо цукор, видавлюємо сік із половини лимона і варимо на невеликому вогні до розчинення цукру.
- Агар-агар заливаємо 4 столовими ложками води, залишаємо набухати на 5 хвилин.
- Виливаємо желатин у гарбуз та ретельно перемішуємо масу до повної однорідності.
- Виливаємо масу в будь-яку форму, попередньо змастивши її рафінованою олією.
- Відправляємо форму до холодильника на 5 годин до повного застигання.
- Виймаємо з форми, ріжемо порційними шматочками і кожен обвалюємо в кокосовій стружці.
Мармелад за рахунок агар-агар виходить дуже щільний, добре тримає форму.
Посипати пудрою не варто, вона відразу перетворюється на солодкі калюжі і довго ви не зможете зберігати десерт навіть у холодильнику.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки