Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Це по-справжньому чоловіча страва. Готувати не складно, а виглядає на столі дуже смачно. Ну і виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний або курячий – 600 – 700 грам
- Картопля – близько кілограма
- Цибулина – 1 головка
- Помідор свіжий – 2 – 3 штуки
- Сир тверді сорти – 250 грам
- Майонез або сметана – 100 грам
- Масло вершкове – 30 грам
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Я іноді, якщо є в наявності, додаю гриби. Із грибами взагалі виходить розкішно.
Фарш має бути вже готовий, тобто з цибулею, перцем, сіллю та спеціями.
Котлети по-капітанськи можна приготувати на деко або в посуді для запікання, але я люблю готувати порційно.
Приготування:
- Форми або лист змастити маслом і викласти фарш по всій поверхні шаром, товщиною приблизно 1 см.
- Цибулю нарізати півкільцями і викласти поверх шару з фаршу, можна попередньо цибулю обсмажити до прозорості або ошпарити кип’ятком.
- На цибулю викладаємо картоплю, яку перед цим нарізати тонкими брусочками або кружками.
- Картоплю посипати сіллю і перцем, а також спеціями.
- На картоплю можна покласти ще трохи цибулі.
- На цибулю викладаємо помідори, нарізані тонкими кружечками.
- Майонез розбавити водою чи бульйоном і залити котлети.
- Забрати в розігріту духовку на 35 – 40 хвилин. За п’ять хвилин до закінчення приготування котлети дістати, посипати сиром і прибрати в духовку ще на 5 – 6 хвилин.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua