Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»

Це по-справжньому чоловіча страва. Готувати не складно, а виглядає на столі дуже смачно. Ну і виходить неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний або курячий – 600 – 700 грам
  • Картопля – близько кілограма
  • Цибулина – 1 головка
  • Помідор свіжий – 2 – 3 штуки
  • Сир тверді сорти – 250 грам
  • Майонез або сметана – 100 грам
  • Масло вершкове – 30 грам
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Я іноді, якщо є в наявності, додаю гриби. Із грибами взагалі виходить розкішно.

Фарш має бути вже готовий, тобто з цибулею, перцем, сіллю та спеціями.

Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»

Котлети по-капітанськи можна приготувати на деко або в посуді для запікання, але я люблю готувати порційно.

Приготування:

  1. Форми або лист змастити маслом і викласти фарш по всій поверхні шаром, товщиною приблизно 1 см.
  2. Цибулю нарізати півкільцями і викласти поверх шару з фаршу, можна попередньо цибулю обсмажити до прозорості або ошпарити кип’ятком.
  3. На цибулю викладаємо картоплю, яку перед цим нарізати тонкими брусочками або кружками.
  4. Картоплю посипати сіллю і перцем, а також спеціями.
  5. На картоплю можна покласти ще трохи цибулі.
  6. На цибулю викладаємо помідори, нарізані тонкими кружечками.
  7. Майонез розбавити водою чи бульйоном і залити котлети.
  8. Забрати в розігріту духовку на 35 – 40 хвилин. За п’ять хвилин до закінчення приготування котлети дістати, посипати сиром і прибрати в духовку ще на 5 – 6 хвилин.

Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: