Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди

Повітряні булочки з сиром та зі сливою. Дріжджове тісто для булочок готую на молоці, тому солодка домашня випічка нескладна. Приготуйте ці сирні булочки до чаю чи кави, такий десерт порадує вас.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500-520 гр
  • сухі дріжджі – 8 гр
  • вершкове масло – 80 гр
  • яйце – 1 шт + 1 жовток
  • тепле молоко – 300 мл
  • цукор – 2-3 ст.л
  • сіль – дрібку

Начинка:

  • сир 0-5% – 220-250 гр
  • цукрова пудра – 50 гр
  • крохмаль – 10 гр
  • жовток – 1 шт
  • слив – 8 шт
  • змастити жовтком із молоком

Приготування:

  1. Приготуємо тісто, в глибоку миску всипаємо цукор, сухі дріжджі, вливаємо тепле молоко, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  2. У опару, що підійшла, вбиваємо одне яйце і один жовток, всипаємо дрібку солі, перемішати до однорідної маси.
  3. Частками всипаємо борошно і замішуємо м’яке липке тісто, в самому кінці добавляємо м’яке вершкове масло і вимішати тісто протягом 10 хвилин.Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди
  4. Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо підходити на 1 годину.
  5. Приготуємо начинку, миску висипаємо сир, додаємо цукрову пудру, крохмаль, жовток і перемішати до однорідної маси.Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди
  6. В якості начинки я ще використовую сливи, розрізаємо навпіл, забираємо кісточку. У кожній половинці робимо по 5 надрізів.Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди
  7. Тісто ділимо на дві частини, кожну частину розгортаємо в пласт завтовшки 0,5 мм. Вирівнюємо краї та ділимо на 6 рівних частин.Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди
  8. Кожну частину переносимо на лист застелений пергаментним папером, на відстані один від одного. У центрі робимо поглиблення, викладаємо начинку сиру і зверху сливу.Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди
  9. Краї промазуємо яйцем із молоком, відправляємо у розігріту духовку до 190 градусів і випікаємо 10-15 хвилин.Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди

Готові булочки посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю.

Смачного!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: