Французький рецепт булочок із сиром, аромат почули навіть сусіди
від Denzhyttya
20 Листопада, 2021
Повітряні булочки з сиром та зі сливою. Дріжджове тісто для булочок готую на молоці, тому солодка домашня випічка нескладна. Приготуйте ці сирні булочки до чаю чи кави, такий десерт порадує вас.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 500-520 гр
- сухі дріжджі – 8 гр
- вершкове масло – 80 гр
- яйце – 1 шт + 1 жовток
- тепле молоко – 300 мл
- цукор – 2-3 ст.л
- сіль – дрібку
Начинка:
- сир 0-5% – 220-250 гр
- цукрова пудра – 50 гр
- крохмаль – 10 гр
- жовток – 1 шт
- слив – 8 шт
- змастити жовтком із молоком
Приготування:
- Приготуємо тісто, в глибоку миску всипаємо цукор, сухі дріжджі, вливаємо тепле молоко, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
- У опару, що підійшла, вбиваємо одне яйце і один жовток, всипаємо дрібку солі, перемішати до однорідної маси.
- Частками всипаємо борошно і замішуємо м’яке липке тісто, в самому кінці добавляємо м’яке вершкове масло і вимішати тісто протягом 10 хвилин.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо підходити на 1 годину.
- Приготуємо начинку, миску висипаємо сир, додаємо цукрову пудру, крохмаль, жовток і перемішати до однорідної маси.
- В якості начинки я ще використовую сливи, розрізаємо навпіл, забираємо кісточку. У кожній половинці робимо по 5 надрізів.
- Тісто ділимо на дві частини, кожну частину розгортаємо в пласт завтовшки 0,5 мм. Вирівнюємо краї та ділимо на 6 рівних частин.
- Кожну частину переносимо на лист застелений пергаментним папером, на відстані один від одного. У центрі робимо поглиблення, викладаємо начинку сиру і зверху сливу.
- Краї промазуємо яйцем із молоком, відправляємо у розігріту духовку до 190 градусів і випікаємо 10-15 хвилин.
Готові булочки посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю.
Смачного!!!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua