Готую пампушки з часником
від Denzhyttya
20 Листопада, 2021
Інгредієнти:
- 440 гр. борошна
- 180 мл. молока
- 20 гр. цукру
- 15 гр. дріжджів сухих
- 1 яйце
- 20 гр. вершкового масла
- 80 мл. кефіру
- 1 жовток яйця
- сіль за смаком (приблизно 1/2 ч. л.)
Для намазки з часнику:
- олія
- сіль
- часник
Приготування:
- Для початку приготуйте опару. Для цього в миску налийте тепле молоко та додайте 1/2 частину цукру. Перемішайте і додайте трохи борошна. Ще раз перемішайте і відставте на 15-20 хвилин. Консистенція вийде приблизно як у сметани.
- Через 20 хвилин в опару покладіть сіль та другу частину цукру. Потім 1 жовток яйця і ціле яйце, кефір та олію. Перемішайте і додайте порціями борошно. Замісіть тісто, перекладіть його в миску і залиште на 2 години.
- Через 2 години розкачайте тісто, розділіть на кілька частин для пампушок і скачайте в кульки. У форму для випікання викладіть кульки із тіста, залиште на 30-35 хвилин. Випікайте булочки при 180 градусах 40 хвилин.
- У цей час приготуйте намазку. Змішайте в мисці олію, сіль та подрібнений часник. Коли булочки приготуються, дістаньте з духовки, змастіть намазкою і накрийте плівкою на 10 хвилин. І можна подавати до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua