Домашній торт “Ніжний”
від Denzhyttya
27 Листопада, 2021
Назва торта говорить сама за себе. Смачний, ніжний і всіма давно полюбився, хоч і готується він з найпростіших інгредієнтів. Ділюсь рецептом і з вами.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яйця – 5 штук
- Ванілін за смаком
Для крему:
- Яйця – 1 шт
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 0.5 склянки
- Борошно – 2.5 ст.л.
- Вершкове масло – 50 г
Для глазурі:
- Вершкове масло – 50 г
- Какао – 3 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Сметана – 4 ст.л.
- Ванілін за смаком
Приготування:
- Приготуємо тісто, для цього збиваємо яйця з ваніліном і цукром, далі всипаємо борошно, розпушувач і знову збиваємо всі інгредієнти.
- Це безпрограшний рецепт бісквіту який виходить абсолютно у всіх випадках, виходить пишним і ніжним.
- Змащуємо маслом форму для випічки, щоб тісто не прилипло. Тісто виливаємо у форму та ставимо в гарячу духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько години.
- Поки бісквіт готується, приготуємо крем. Збиваємо цукор з яйцем, додаємо ванілін, молоко та борошно.
- Усі інгредієнти ретельно перемішуємо та ставимо на слабкий вогонь. Варимо крем постійно помішуючи, до загустіння.
- Як тільки крем загусне, знімаємо його з вогню, додаємо вершкове масло і знову збиваємо. Готовому крему даємо охолонути.
- Далі варимо глазур. Беремо невелику каструльку, кладемо в неї порізане шматочками вершкове масло.
- Ставимо каструльку на слабкий вогонь і розтоплюємо масло.
- Далі додаємо какао, цукор, сметану та ванілін. Все перемішуємо та варимо до повного розчинення цукру.
- Щоб глазур не підгоріла, її потрібно постійно мішати, не доводячи до кипіння.
- Готовий корж розрізаємо вздовж дві половинки. На одну половинку викладаємо весь крем, вирівнюємо його ножем.
- На верх крему кладемо другу половинку коржа і щедро поливаємо її глазур’ю.
- Готовий торт прибираємо просочуватись у холодильник на 3-4 години.
Торт “Ніжність” готовий, приємного вам чаювання!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки