Бісквітний торт з желе
від Denzhyttya
27 Листопада, 2021
Дуже смачний бісквітний торт із желейним прошарком.
Інгредієнти:
- борошно, 180 г, може трохи більше
- яйця, 4 шт
- цукор, 150 г
- молоко, 6 ст.л
- желе, 2 пакетики
- розпушувач, 1 ч.л
Для приготування крему візьміть:
- молоко, 50 мл
- желатин, 25 г
- сир вершковий, 400 г
- сметана або вершки жирні, 500 мл
- цукор, 150 г
- ванільний цукор до смаку
Для декору:
- сметана, 200 мл
- цукор, 3 ст.л
Приготування:
- Заливаємо желе гарячою водою у різних ємностях. Можна приготувати желе із соку або компотів.
- Яйця збиваємо із цукром до білої маси, вливаємо молоко, додаємо ванілін.
- Борошно просіюємо та всипаємо в тісто частину, перемішуємо. Всипаємо другу частину борошна та вимішуємо.
- Форму для випікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів та випікаємо 20 – 25 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
- Желатин заливаємо гарячим молоком і залишаємо набухати.
- Сметану змішуємо з вершковим сиром і збиваємо, всипаємо ванілін та цукор, збиваємо до легкості.
- Застигле желе ріжемо на кубики, трохи залишаємо для прикраси.
- Бісквіт розрізаємо на 2 коржі.
- Желатин розмішуємо з половиною крему, додаємо шматочки желе і швидко перемішуємо.
- Збираємо торт у роз’ємному кільці. На корж викладаємо крем із желе, зверху другий корж. Ставимо на ніч у холодильник.
- Робимо крем із сметани та цукру та обмазуємо торт з усіх боків кремом та другою частиною крему, який ви залишили прикрашаємо верх. Посипаємо шматочками желе.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки