Улюблені сирники із родзинками: смачний сніданок
від Denzhyttya
1 Грудня, 2021
Ця страва нам знайома з дитинства. Такі сирники мені колись готувала моя мама. Пам’ятаю, як їла їх за обидві щоки. Час пройшов, але смак цих сирників я дуже добре пам’ятаю. Тепер із великим задоволенням готую улюблені сирники для своєї родини. Приготування не забирає багато часу, а це означає, що наш ранок починається з корисного, ситного та дуже смачного сніданку. Рекомендую.
Інгредієнти:
- Манна крупа – 3 ст. ложки
- Куряче яйце – 1 шт.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 1 ст. ложка
- Сир домашній – 180 г.
- Цукровий пісок – 1 ст. ложка
- Сіль – 0,5 ч. ложки.
- Соняшникова олія
- Родзинки – 50 г.
Приготування:
- Родзинки попередньо промиваємо, заливаємо кип’ятником. Залишаємо на 15 хвилин. Далі воду зливаємо, а родзинки висипаємо на рушник. Даємо йому обсохнути.
- Якщо у вас домашній сир – протираємо через сито, а якщо магазинний – досить його просто розім’яти виделкою.
- У сир всипаємо цукровий пісок та сіль. Розбиваємо одне яйце. Ретельно перемішуємо.
- Далі, всипаємо манну крупу. Перемішуємо ложкою. Залишаємо на 25 хвилин.
- Через вказаний час, манка трохи набрякла. Тепер можна всипати крохмаль. Перемішуємо.
- У сирне тісто всипаємо родзинки, розподіляємо їх по масі.
- Стіл присипаємо борошном. Беремо порцію тіста, трохи обвалюємо в борошні. Формуємо кульку. І так поки не закінчиться все тісто. Сирні кульки злегка притискаємо долонею.
- Смажимо сирники на розпеченій сковороді з олією.
- Рум’яні сирники перекладаємо на тарілку. Подаємо до столу разом зі сметаною.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua