М’які пиріжки з м’ясом та капустою
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
Кожні вихідні я обов’язково печу щось смачненьке до чаю. На цей раз у нас були печені пиріжки з м’ясом і капустою. Рецепт досить простий та доступний. Пиріжки вийшли дуже апетитні, рум’яні та ситні. Рекомендую.
Інгредієнти:
- Дріжджі (сухі) – 12 г
- Кефір (кімнатної температури) – 400 г
- Вершкове масло – 180 г
- Куряче яйце – 2 шт
- Цукровий пісок – 3 ст. ложки
- Сіль – 1 ч. ложка
- Пшеничне борошно – 750 – 800 г
- Капуста (білокочанна) – 500 г
- Фарш (свинний – яловичий) – 300 г
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Сіль, мелений перець, спеції
Приготування:
Тісто
- У миску насипаємо 5 – 6 ст. ложок просіяного борошна. Туди ж всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі. Перемішуємо.
- У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно.
- Охолоджене вершкове масло ріжемо невеликими шматочками. Перетираємо разом із борошном до утворення дрібної маслянисто-борошної крихти.
- В окрему ємність наливаємо кефір. Розбиваємо одне яйце. Всипаємо цукор та сіль. Перемішуємо.
- Кефірну основу перемішуємо з крихтою. Додаємо борошно з дріжджами. Замішуємо м’яке тісто.
- Тісто збираємо у колобок. Перекладаємо у відповідну ємність. Накриваємо чистим кухонним рушником. Ставимо у тепле місце (без протягів) на 45 хвилин.
Начинка
- Цибулю очищаємо. Ріжемо дрібними кубиками.
- Моркву промиваємо та чистимо. Натираємо на великій тертці.
- Капусту шаткуємо невеликою соломкою.
- У сковороду наливаємо олію. Розігріваємо. Всипаємо цибулю, моркву та капусту. Перемішуємо. Якщо капуста суха, можна додати 2 ст. ложки води.
- Тушимо на середньому вогні до готовності капусти (не забуваємо, періодично, помішувати лопаткою).
- Окремо смажимо м’ясний фарш, розминаючи лопаткою великі шматочки. Всипаємо сіль та мелений перець. Перемішуємо. Знімаємо із плити.
- Обсмажений м’ясний фарш перемішуємо з тушкованими овочами. Пробуємо на смак. При необхідності додаємо сіль, мелений перець та спеції. Начинка готова. Даємо їй повністю охолонути.
Готуємо пиріжки
- Стіл присипаємо борошном. Викладаємо тісто. Обминаємо. Ділимо на порційні шматочки. Формуємо кульки. Залишаємо на 5 хвилин.
- Беремо кульку тіста, розкачуємо в коржик. Кладемо приготовану начинку. Ліпимо пиріжок. Так само формуємо інші пиріжки.
- Деко змащуємо олією. Викладаємо пиріжки швом униз. Накриваємо рушником. Залишаємо на 15 хвилин.
- Тим часом у чашку розбиваємо одне яйце. Збиваємо. Через зазначений час змащуємо пиріжки за допомогою силіконового пензлика.
- Деко ставимо в розігріту духовку на 200 градусів.
- Випікаємо до рум’яної скоринки, приблизно 20 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.
- Рум’яні пиріжки перекладаємо на тарілку. Подаємо до столу з чашкою чаю чи кави. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua