Салат Смарагдова троянда
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
Салат Смарагдова троянда стане прикрасою будь-якого святкового столу.Сам склад салату мінімальний і дуже простий. Салат має виражений кисло-солодкий смак за рахунок маринованої цибулі і консервованих грибів, припаде до душі справжнім гурманам. Обов’язково візьміть рецепт собі на замітку, він урізноманітить ваше звичне святкове меню.
Інгредієнти:
- Огірок – 1 шт
- Куряче філе – 300 г
- Печериці мариновані – 200 г
- Твердий сир – 100-130 г
- Яйце куряче – 4 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Майонез – 3 ст.л
- Цукор – 1 ч.л
- Столовий оцет 9% – 2 ст.л
- Вода – 50 мл
- Сіль – 1/2 ч.л
Приготування:
- Приготуйте необхідні продукти за списком.
- Головку цибулі очистіть, дрібно наріжте, залийте водою, щоб вона злегка накрила цибулю, додайте сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте. Маринуйте цибулю 15 хвилин.
- Куряче філе відваріть в воді до готовності. Бульйон посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком, м’ясо варіть 20 хвилин після закипання. Філе охолодіть, наріжте шматочками або розділіть його на смужки.
- Мариновані гриби наріжте пластинками, додайте до курки.
- Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, наріжте кубиками, додайте до основного складу.
- Сир твердих сортів натріть на грубій терці та покладіть в ємність.
- Замариновану цибулю процідіть від маринаду, додайте в салат.
- Суміш заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
- Салат перекладіть в невелику салатницю. Огірок промийте, наріжте тонкими кружечками, викладіть їх по колу, тим самим формуючи пелюстки троянди.
Салат готовий .
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua