Пісочне печиво: ніжне, розсипчасте і дуже смачне

Сьогодні готую пісочне печиво (смак дитинства). Смак такого печива знайомий багатьом, так раніше готували наші бабусі та мами. Дуже ніжне, розсипчасте та смачненьке. Приготування дуже легке, і найпростіші інгредієнти. Ділюсь рецептом.

Інгредієнти:

На 35 штук (500 г):

  • Вершкове масло – 130 грам
  • Цукор – 80 грам
  • Жовток – 1 штука
  • Майонез – 3 ст. ложки (60 грам)
  • Борошно – 300-320 грам
  • Розпушувач – 2/3 чайної ложки
  • Сіль – дрібка
  • Ванілін – дрібка

Вершкове масло має полежати 1 годину за кімнатної температури.

Розпушувач можна замінити на 1/2 ч. ложки соди, погасити лимонним соком або 1 ст. ложкою окропу.

Приготування:

  1. Кладемо вершкове масло у велику ємність, додаємо цукор, солимо, насипаємо ванілін і ретельно змішуємо всі продукти до однорідності.
  2. Додаємо жовток курячого яйця майонез і знову добре змішуємо, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.
  3. Насипаємо половинку просіяного борошна, додаємо розпушувач та розмішуємо.
  4. Потім решту борошна насипаємо поступово і робимо заміс дуже м’якого тіста. Накриваємо харчовою плівкою або пакетом і забираємо в холодильник на 20 хвилин.
  5. Далі розділяємо тісто на дві частини і кожну частину розкачуємо у довгий валик (трохи розрівнюємо руками).Пісочне печиво: ніжне, розсипчасте і дуже смачне
  6. Потім нарізаємо на невеликі шматочки.Пісочне печиво: ніжне, розсипчасте і дуже смачне
  7. Потім печиво кладемо на лист, який попередньо потрібно застелити пергаментним папером. Далі добре розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо печінки 12-15 хвилин.Пісочне печиво: ніжне, розсипчасте і дуже смачне

Готове печиво, зверху можна прикрасити цукровою пудрою. Приємного Вам чаювання та вдалого приготування!Пісочне печиво: ніжне, розсипчасте і дуже смачне

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: