Як чергувати шари в “Оселедці під шубою”: правильний рецепт улюбленого салату
На новорічний стіл я обов’язково зроблю улюблений салат усієї родини – “Оселедці під шубою”. Є багато варіацій цього салату, але все ж таки класична “шуба” – найідеальніша. Краще рецепт і не придумати. Сьогодні розповім, які шари мають бути в класичному рецепті та в якій саме послідовності.
Інгредієнти:
- оселедець солоний, а ще краще слабко солений
- цибуля ріпчаста
- морква
- буряк
- картопля
- майонез
Зверху салат можна прикрасити гілочкою зелені.
Приготування:
Я роблю шубу так, як навчила мене мама. І зайвих інгредієнтів я не маю. Наприклад, знаю, що багато хто додає в цей салат яйця варені – окремий шар тертих білків і окремо жовтків, частину жовтків ще зверху для прикраси використовують.
Я не проти таких рішень, але це не за класикою. Розповім, які шари та в якій послідовності мають бути.
- Перший шар – оселедець (філе без шкіри), нарізаємо дрібними шматочками. Саме оселедець має бути, а не пресерви, відомо , що багато господинь час економлять, не хочуть з оселедцем возитися і кладуть пресерви.
- Другий шар – дрібно нарізана цибуля, її кладемо небагато! Вона потрібна тільки для того, щоб підкреслити смак солоного оселедця.
- Третій шар – картопля.
- Четвертий шар – морква.
- П’ятий шар – буряк.
Зверху майонез, це один-єдиний шар майонезу. Промазувати шари всередині не потрібно, інакше почне занадто багато рідини виділятися і салат вийде надто соковитим і “жирним”. Сіль не додаю – оселедці та майонез вже солоні, цього достатньо.
Салат прибираємо на 2-4 години на холодильник і можна подавати на стіл.
Ось така послідовність класична і найправильніша.