Як чергувати шари в “Оселедці під шубою”: правильний рецепт улюбленого салату

На новорічний стіл я обов’язково зроблю улюблений салат усієї родини – “Оселедці під шубою”. Є багато варіацій цього салату, але все ж таки класична “шуба” – найідеальніша. Краще рецепт і не придумати. Сьогодні розповім, які шари мають бути в класичному рецепті та в якій саме послідовності.

Інгредієнти:

  • оселедець солоний, а ще краще слабко солений
  • цибуля ріпчаста
  • морква
  • буряк
  • картопля
  • майонез

Зверху салат можна прикрасити гілочкою зелені.

Приготування:

Я роблю шубу так, як навчила мене мама. І зайвих інгредієнтів я не маю. Наприклад, знаю, що багато хто додає в цей салат яйця варені – окремий шар тертих білків і окремо жовтків, частину жовтків ще зверху для прикраси використовують.

Я не проти таких рішень, але це не за класикою. Розповім, які шари та в якій послідовності мають бути.

  • Перший шар оселедець (філе без шкіри), нарізаємо дрібними  шматочками. Саме оселедець має бути, а не пресерви, відомо , що багато господинь час економлять, не хочуть з оселедцем возитися і кладуть пресерви.
  • Другий шар дрібно нарізана цибуля, її кладемо небагато! Вона потрібна тільки для того, щоб підкреслити смак солоного оселедця.
  • Третій шар картопля.
  • Четвертий шар морква.
  • П’ятий шар буряк.

Зверху майонез, це один-єдиний шар майонезу. Промазувати шари всередині не потрібно, інакше почне занадто багато рідини виділятися і салат вийде надто соковитим і “жирним”. Сіль не додаю – оселедці та майонез вже солоні, цього достатньо.

Салат прибираємо на 2-4 години на холодильник і можна подавати на стіл.

Ось така послідовність класична і найправильніша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: