Навіщо досвідчені господині замочують пельмені перед приготуванням: простий секрет
Не завжди виходить зварити смачні пельмені: то тісто стає занадто м’яким і просто розлазиться, то начинка перетворюється на переварену і жорстку грудочку м’яса.
Щоб страва завжди виходила у вас такою, як потрібно, перш ніж відправити їх у каструлю, потрібно укласти в глибоку миску і залити водою кімнатної температури, щоб вони полежали в ній кілька хвилин. Це допоможе їм швидше розморозитись і вони будуть варитися рівномірно.
Ще один прийом правильного варіння, це кидати пельмені в воду, яка добре кипить. Так процес готування також буде рівномірним і пельмені, вареники не розварюватимуться.
Після того, як вони спливуть у кип’ятку, варимо 5 хвилин, але час приготування залежить від розміру пельменів.
Подібні вироби завжди кидають лише в кип’яток, причому слід розуміти, що чим менша порція, тим менше вариться і не розварюється. Якщо ви покладете в каструлю велику кількість пельменів, вони не відразу закиплять, а просто лежатимуть у гарячій воді і тісто сто відсотків розм’якне і ви виймете щось незрозуміле, окремо тісто і м’ясо.
Обов’язково в каструлю з пельменями додавайте не тільки сіль, але й пару листків лаврового листа, який надає страві класичного смаку і аромату, пельмені виходять дуже апетитними і ви можете їх подавати зі сметаною, майонезом, перчиком. Або подати по-домашньому із бульйоном, присипавши зеленню.