Унікальне “вокзальне” тісто на пиріжки. Хитрість у розсолі та картопляному відварі
від Denzhyttya
14 Січня, 2022
Продавали такі пиріжки із залізних бочок на вокзалах, які допомагали зберегти їх гарячими досить тривалий час. У сьогоднішній публікації хочу поділитися унікальним рецептом “вокзального” тіста. Готувати його на диво не складно.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 800 грам
- Картопляний відвар – 200 мл
- Розсіл огірковий – 200 мл
- Олія соняшникова – 4 ложки столові
- Сіль – 1 ложка чайна
- Цукор – 1 ложка чайна
- Дріжджі – 7 грам
З готовим тістом відмінно поєднуватиметься будь-яка з начинок – картопляне пюре, цибуля і яйце, фарш, капуста, повидло.
Приготування:
- У відповідну глибоку миску треба влити розсіл і картопляний відвар. Додати до них сіль і цукор, дріжджі, а потім олію. Перемішати до розчинення солі та цукру.
- Після ввести разом все борошно та руками замішуємо м’яке тісто. Залишити його під плівкою в теплому місці на 30 – 45 хвилин, воно має підійти, тобто піднятися. Тісто має збільшитись у розмірах майже втричі.
- Поки тісто підходить, потрібно підготувати начинку. Якщо ця капуста чи картопляне пюре, то ліпити пиріжки потрібно лише після того, як продукти охолонуть. Будуть, як мінімум, кімнатної температури.
- Залишилося розділити тісто на рівні частини, кожну розкачати в коржик. Викласти в серединку начинку та сформувати пиріжки.
- Краще зробити їх злегка плоскими, так вони обсмажаться швидше і рівномірніше.
- Розігріти в казані або глибокій сковороді велику кількість олії і обсмажити пиріжки до золотистої хрусткої скоринки.
Унікальні “вокзальні” пиріжки готові! На цей раз з картоплею.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua