Соковита смажена печінка по-балкарськи “Жаубаур”
від Denzhyttya
19 Січня, 2022
Пропоную вашій увазі рецепт розкішної страви Жаубаур – соковита смажена печінка по-балкарськи.
Страва виходить нереально смачною, соковитою і настільки апетитною, що від одного погляду починають текти слинки. Також ми приготуємо смачний до Жаубаура соус, який доповнить цей кулінарний шедевр своїми нотками.
Інгредієнти:
- Печінка ягняти
- Жирова плівка ягняти (сітка)
- Сванська спеція
- Сіль
- Перець
- Мацоні чи кефір – 4-5 ст. ложок
- Сметана – 4-5 ст. ложок
- Часник – половинка великого зубчика
- Копчений перець
Приготування:
- Печінку обдаємо кип’ятком, ретельно очищаємо від плівки, кров’яних судин та нарізаємо на невеликі шматки.
- Нарізані шматочки печінки посипаємо спецією сванською і загортаємо в жирову сітку.
- Загорнуті шматочки печінки викладаємо на розігріту сковороду швом униз.
- Смажимо до готовності з усіх боків, головне не пересмажувати, печінка має залишатися соковитою.
- Перед подачею печінку по-балкарськи посипаємо невеликою кількістю копченого перцю.
- У миску наливаємо мацоні і додаємо сметану.
- На смак кисломолочний соус солимо, перчимо і додаємо половинку зубчика часнику, пропущеного через тертку або прес і все ретельно перемішуємо.
- Жаубаур подаємо до столу з соусом і отримуємо задоволення від смаку.
Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Приємного вам смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua