Шарлотка по-новому: готується просто. Фантастичний яблучний рулет
від Denzhyttya
20 Січня, 2022
Бісквітний рулет із яблуками! Дуже просто, шматочки яблук і бісквітне тісто, спекли рулет, згорнули і готово. По суті, та сама Шарлотка тільки в іншому вигляді.
Інгредієнти:
Бісквіт (30*40 см)
- 5 яєць
- 80 г цукру
- 100 г борошна
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 2 ч. л. ванільного цукру
- 2 ст.л. теплої води
Начинка:
- 600…650 г яблук
- 2 ст.л. лимонного соку
- 0,5-1 ч.л. кориці
Приготування:
- Духовку розігріваю до 180°С.
- Для початку потрібно підготувати яблука.
- Стиглі, сезонні яблука потрібно почистити та нарізати тонкими шматочками.
- Додаю до них лимонний сік та перемішую
- Яблука викладаю на деко з пергаментним папером, в один шар. Присипаю корицею.
- Поки що відкладаю убік і готую бісквітне тісто.
- Білки відокремлюю від жовтків.
- До білків додаю щіпку солі та збиваю до появи пишної піни. Тепер трохи підсипаю цукор і збиваю до стійких піків. Наприкінці всипаю ванільний цукор.
- На мінімальній швидкості по одному підмішую жовтки.
- Борошно змішую з розпушувачем.
- Половину просіюю в миску і акуратно перемішую лопаткою. Вливаю воду по краю миски.
- Просіюю борошно, що залишилося, і ще раз перемішую. Готове тісто викладаю на яблука, розрівнюю.
- Бісквіт потрібно випікати при 180 ° С – 20 … 25 хвилин.
- Я печу на середньому рівні в духовці, режим верх+низ, без конвекції.
- Готовий бісквіт відразу ж перевертаю на аркуш пергаменту і знімаю верхній папір.
- За допомогою нижнього листа згортаю в рулет, відразу ж, ще гарячим.
- Скручую його в цей же пергамент і залишаю охолонути.
- Перед подачею на стіл присипаю цукровою пудрою.
- Ріжеться рулет легко, не кришиться. З’їдається зазвичай швидко, а якщо залишиться, то зберігати можна загорнутим у папір. Вдалої випічки!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки