Яблучний пиріг зі сметанною заливкою: тане в роті і смачніше “шарлотки”
від Denzhyttya
23 Лютого, 2022
Думала, що вийде звичайний яблучний пиріг, а вийшло просто неймовірно смачно! Тепер ніяку шарлотку готувати і не хочеться – цей рецепт яблучного пирога зі сметанною заливкою мій фаворит на даний момент.
Записуйте рецепт, адже цей пиріг виходить дуже смачний!
Інгредієнти:
- яблука – 2-4 шт залежно від розміру
- яйця – 1 шт
- масло вершкове – 150гр
- сметана – 100гр у тісто+300гр у заливку
- борошно – 250гр в тісто та 2 ст.л. у заливку
- цукор – 150гр
- розпушувач – 1 чайна ложка
- ванілін або ванільний цукор за смаком
- кориця за бажанням
- олія соняшникова для змащування форми
Приготування:
- Спочатку зробимо тісто. Змішуємо сметану і розм’якшене вершкове масло, додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Ні сіль, ні цукор додавати не потрібно. Тісто прикриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин.
- Потім розкачуємо тісто за розміром форми, укладаємо його, притискаючи до бортів форми. Виделкою робимо кілька проколів. Вийшла основа для пирога.
- Кладемо далі нарізані яблука і заливаємо сметанною заливкою. Для заливки змішуємо сметану, яйце, цукор (можна додати ще й ванільний цукор), трохи борошна.
- Пиріг готуємо у розігрітій духовці 50-60 хвилин. Температуру виставляємо 180 градусів. Смачний ароматний яблучний пиріг зі сметанною заливкою готовий!
Приємного апетиту, дорогі мої!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки