Печиво на кефірі із цукровою скоринкою: легко приготувати, приємно подати на стіл
від Denzhyttya
20 Лютого, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже простої випічки: печивом на кефірі. Для його приготування не потрібен міксер та охолодження тіста в холодильнику. Формується печиво легко і виходить дуже красивим, воно схоже на черепашки або равлики. Легко приготувати та приємно подати на стіл!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 350 г
- Цукор 3 ст.л
- Кефір 150 мл
- Соняшникова олія 70 мл
- Яйце 1 шт
- Розпушувач 1 ч.л
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
- Цукор для посипання 25 г
Приготування:
- Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури, треба заздалегідь дістати їх з холодильника. У тарілку для змішування додаю 3 столові ложки цукру, 150мл. кефіру, одне яйце, ванілін або ванільний цукор, дрібку солі та 70 мл. олії без запаху. Продукти перемішую віночком.
- Додаю в тарілку заздалегідь просіяне борошно та розпушувач.
- Знову все перемішую, додаю залишки борошна та продовжую замішувати тісто руками.
- Для зручності роботи розділю тісто на 16 частин.
- Формую з кожної кульки, укладаю в тарілку і накриваю зверху харчовою плівкою, щоб тісто не підсихало.
- Шматок тіста розкочую в тонкий пласт.
- Згортаю пласт у трубочку. Трохи прокочую руками, згортаю трубочку в спіраль. Самий кінчик трубочки прибираю під денце трохи прищипую.
- Готові спіральки вмочую в цукор.
- Викладаю заготовки на лист і ставлю в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Печиво випікається 25-30 хвилин.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки