Приголомшливий лимонний пиріг. Всього з одного лимона та дуже смачного тіста
від Denzhyttya
20 Лютого, 2022
Усім, хто любить лимонну випічку так само пристрасно, як і я, пропоную спекти цей пиріг. З лимонами я печу досить часто. Пекла і печиво, і кекси, і торти. І все-таки ось цей пиріг залишається моїм фаворитом.
По-перше, його дуже просто готувати. По-друге, потрібен лише один лимон, а пиріг виходить досить значним. По-третє, на цей пиріг робиться дуже смачне тісто. У часи мого дитинства з такого тіста пекли “рогалики” або печиво “Хвилинка”, як пізніше стали їх називати.
Інгредієнти:
- 150 гр. маргарину (масла)
- 150 гр. сметани
- розпушувач 1,5 чайної ложки
- борошно близько 2 склянок
- сіль маленька дрібка
- лимон
- 200 гр. цукру
Приготування:
- Змішуємо сметану та розм’якшений, злегка підтоплений маргарин (масло).
- Всипаємо 1,5 склянки борошна, розпушувач та сіль. Перемішуємо. Борошно, що залишилося, додаємо потроху, можливо, все воно не буде потрібно. Підкочуємо тісто, щоб воно перестало липнути, і його можна було розкачувати, але все ж таки залишалося м’яким. Збираємо тісто в шар і кладемо в холодильник на час, поки робимо начинку.
- Лимон разом із шкіркою подрібнюємо у процесорі або пропускаємо через м’ясорубку.
- Додаємо до лимона цукор і перемішуємо. Ні борошно, ні крохмаль не додаємо: все й так буде гаразд.
- Дістаємо тісто і ділимо його на дві рівні частини.
- Розкачуємо одну частину до товщини 4-5 мм і переносимо на лист. Лист краще застелити папером для випічки, щоб потім його не відмивати (цукор з начинки трохи підтікає в процесі випічки).
- На тісто викладаємо всю начинку, розмазуємо по коржу, трохи не доходячи до країв.
- Тепер розкачуємо другу частину тіста, накриваємо начинку, защипуємо краєчки.
- Змащуємо пиріг яйцем або молоком та відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при 200С приблизно 20-25 хвилин. Коли мине хвилин 15-18, потрібно весь час поглядати: верх у пирога починає швидко підгоряти.
- Пирогу потрібно дати трохи охолонути, а потім нарізати на порційні шматочки.
Спочатку тісто буде хрумким. А коли пиріг постоїть, тісто стане м’яким, просоченим сиропом.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки