Беру перець, баклажани та готую мариновану літню закуску без оцту
16 Липня, 2022
Така закуска з перців та баклажанів з’їдається моментально! Неймовірно смачні мариновані овочі без оцту!
Влітку, це один з моїх улюблених рецептів маринованих овочів! Готувати краще відразу більше, закуска виходить, дійсно, приголомшлива!
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 1 кг.
- Баклажани – 500 г.
- Часник – 4-5 зубчики
Маринад:
- Соняшникова олія – 80 мл.
- Лайм – 1 шт. (сік)
- Сіль – трохи менше 1 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л.
- Уцхо-сунелі – 0,5 ч.л.
- Сушений кріп – 1 ч.л. (можна використовувати будь-які Ваші улюблені спеції)
Приготування:
- Болгарський перець чистимо, ріжемо навпіл і запікаємо в духовці 40-45 хвилин за температури 180 градусів.
- Після запікання перекладаємо перці в поліетиленовий пакет і даємо як слід пропотіти і охолонути. Так буде легко очистити їх від шкірки.
- Баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо на пластини і обсмажуємо на олії з двох сторін до готовності та золотистості.
- Після обсмажування прибираємо надлишки олії за допомогою паперового рушника.
- Для маринаду змішуємо соняшникову олію, сік лайма (можна замінити лимонним), всипаємо сіль, цукор, сушений кріп та уцхо-сунелі (можна взяти хмелі-сунелі).
- До баклажанів додаємо пластини часнику та заливаємо половиною маринаду.
- Коли перці охолонули, дістаємо з пакета і повністю очищаємо від шкірки.
- Укладаємо перець до баклажанів, вливаємо маринад, що залишився, акуратно перемішуємо, накриваємо кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник на добу.
Можна пробувати вже через 12 годин, але краще набратися терпіння і почекати добу!
Чим довше маринується, тим смачніше виходить закуска! Ароматні, яскраві та по-справжньому літні овочі готові! Надзвичайно смачно!
Джерело:
zhyttia.com.ua