Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки

За цим рецептом закриваю кабачки вже багато років! Виходять соковиті та хрусткі, як огірочки. І готувати зовсім нескладно, що також плюс!

Нам знадобиться на 2 літри:

  • Кабачки – 2 кг.

Для маринаду:

  • Вода – 1 літр
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. ложки
  • Лавровий лист та чорний перець горошком
  • Оцет 9% – 100 мл.

Приправи:

  • Гвоздика – 3-4 шт.
  • Зерниста гірчиця – 0,5 ч. ложки (можна використовувати звичайну)
  • Гілочки кропу
  • Петрушка (за бажанням)
  • Часник – 4 зубчики

Приготування:

  1. Кабачки промиваємо і нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 1 см.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  2. Для маринаду: в каструлю наливаємо воду, додаємо 100 г цукру і 1,5 ст.ложки солі. Перемішуємо все до розчинення солі та цукру. Далі відразу додаємо лавровий листок, чорний перець горошком і доводимо до кипіння.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  3. Після закипання вводимо оцет, доводимо ще раз до кипіння і кип’ятимо 1 хвилину.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  4. Відправляємо у каструлю всі нарізані кабачки, перемішуємо та накриваємо кришкою. Тримаємо на вогні 6-7 хвилин із моменту, як опустили кабачки у воду.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  5. На дно стерилізованої банки відправляємо гвоздику, пів чайної ложки гірчиці, гілочку кропу та сушену петрушку.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  6. Розкладаємо кабачки по банкам. Робіть це якомога щільніше. Зверху викладаємо пару зубчиків часнику, попередньо подрібнивши на пластини.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  7. Маринад, що залишився, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і розливаємо по банках.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
  8. Закачуємо банки кришками. Перевертаємо і даємо охолонути.Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки

Кабачки за цим рецептом виходять неймовірно смачними, хрусткими та ароматними! Також вони чудово тримають форму і не перетворюються на кашу.

Взимку така заготівля довго не стоїть-розлітається на ура!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: