Хрумка та ароматна заготовка з кабачків на зиму: готую так вже багато років, кабачки виходять як огірочки
26 Липня, 2022
За цим рецептом закриваю кабачки вже багато років! Виходять соковиті та хрусткі, як огірочки. І готувати зовсім нескладно, що також плюс!
Нам знадобиться на 2 літри:
- Кабачки – 2 кг.
Для маринаду:
- Вода – 1 літр
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ст. ложки
- Лавровий лист та чорний перець горошком
- Оцет 9% – 100 мл.
Приправи:
- Гвоздика – 3-4 шт.
- Зерниста гірчиця – 0,5 ч. ложки (можна використовувати звичайну)
- Гілочки кропу
- Петрушка (за бажанням)
- Часник – 4 зубчики
Приготування:
- Кабачки промиваємо і нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 1 см.
- Для маринаду: в каструлю наливаємо воду, додаємо 100 г цукру і 1,5 ст.ложки солі. Перемішуємо все до розчинення солі та цукру. Далі відразу додаємо лавровий листок, чорний перець горошком і доводимо до кипіння.
- Після закипання вводимо оцет, доводимо ще раз до кипіння і кип’ятимо 1 хвилину.
- Відправляємо у каструлю всі нарізані кабачки, перемішуємо та накриваємо кришкою. Тримаємо на вогні 6-7 хвилин із моменту, як опустили кабачки у воду.
- На дно стерилізованої банки відправляємо гвоздику, пів чайної ложки гірчиці, гілочку кропу та сушену петрушку.
- Розкладаємо кабачки по банкам. Робіть це якомога щільніше. Зверху викладаємо пару зубчиків часнику, попередньо подрібнивши на пластини.
- Маринад, що залишився, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і розливаємо по банках.
- Закачуємо банки кришками. Перевертаємо і даємо охолонути.
Кабачки за цим рецептом виходять неймовірно смачними, хрусткими та ароматними! Також вони чудово тримають форму і не перетворюються на кашу.
Взимку така заготівля довго не стоїть-розлітається на ура!
Джерело:
zhyttia.com.ua