Рулет з вишнею та маком
Інгредієнти:
Тісто:
Молоко 250г
Борошно пшеничне 500 г
Масло вершкове 100 г
Яйця курячі 2 шт.
Цукор ванільний 10 г
Сіль 1 ч. л.
Цукор 5 ст. л.
Сухі дріжджі 10 г
Начинка:
Яйця курячі 1 шт.
Вишня заморожена 200 г
Мак 100 г
Крохмаль картопляний 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Для приготування тіста для рулету знадобляться: молоко, яйця, сухі дріжджі, цукор, ванільний цукор, сіль, масло вершкове і борошно.
Для начинки потрібні вишня і мак. Вишня може бути свіжа або заморожена, головне – без кісточок.
В тепле молоко насипаємо сухі дріжджі і кілька столових ложок цукру. Залишаємо на 10 хвилин.
Коли дріжджі майже розчинилися в молоці, кладемо цукор і сіль.
Збиваємо злегка 2 яйця. З’єднуємо з молоком, дріжджами і цукром.
В окремий посуд просіваємо борошно. Це необхідно для того, щоб борошно збагатити киснем і очистити від зайвих домішок.
В борошно поступово виливаємо рідку суміш. Потім невеликими порціями вводимо м’яке вершкове масло. Наприкінці кладемо ванільний цукор. Замішуємо м’яке, еластичне тісто. Що стосується кількості борошна, то її може бути більше або менше. Все залежить від якості самої борошна. Сильно «забивати» борошном тісто не треба. В процесі обробки все одно борошно піпсипаєтся. Покласти тісто в каструлю або миску, прикрити чистим рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години.
Тісто піднялося і збільшилося в розмірі в 2 рази. Тепер воно готове до оброблення.
З інгредієнтів, зазначених у рецепті виходить 2 рулета. Тісто ділимо приблизно на 4 частини. Злегка посипаємо стіл борошном і розкочуємо одну частину.
Розкачаний пласт тіста посипаємо крохмалем і викладаємо на нього вишню. Крохмаль вбере вишневий сік і він не буде витікати з рулету при випічці.
Звертаємо рулет з вишнею.
Розкочуємо ще одну частину тіста і викладаємо макову начинку. Мак попередньо потрібно залити невеликою кількістю води і варити 10 хвилин. Потім воду злити, додати цукор за смаком і розтовкти в ступці. Якщо ступки немає, то цілком підійде звичайний кофемолка. Наше завдання – розтерти мак з цукром.
Звертаємо рулет з маком. Виходять 2 ось таких рулета.
Перепетіть ці рулети в таку косу.
Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо рулет. Даємо постояти 20-25 хвилин при кімнатній температурі, щоб він трохи піднявся.
Змащуємо жовтком і ставимо в розігріту до 175-180 °C духовку на 40 хвилин. Час випічки залежить від духовки.
Рулет готовий. Смачного!