Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині

Картопля вийде дуже смачна, ніби тане в роті, з рум’яною скоринкою, більше нагадує картопляне пюре під щільною скоринкою.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Часник – 1 зубчик
  • Зелень кропу – 3 гілочки

Приготування:

  1. Картоплю очистимо, кожну бульбу ріжемо на 4 частини, невеликі бульби можна не розрізати.Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині
  2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння.
  3. Опускаємо підготовлену картоплю в киплячу воду.Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині
  4. Як тільки картопля закипить, засікаємо 5-7 хвилин з моменту закипання, цього достатньо. Воду зливаємо.Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині
  5. Дамо картоплі охолонути, потім перекладаємо в контейнер, прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в морозильну камеру на 2 години, я іноді залишаю на ніч.Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині
  6. У цьому і полягає секрет м’якості і ніжності картоплі, завдяки заморожуванню волога залишається всередині картоплі, і не втрачається під час запікання, а рум’яна скоринка, що утворилася, у свою чергу теж перешкоджає втраті вологи.
  7. На деко наливаємо олію, перекладаємо підморожену картоплю, розподіляємо рівномірно по деку, стежачи за тим, щоб вся картопля змастилася олією.Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині
  8. Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині

Смачного!Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: