Найсмачніший домашній торт “Тірамісу” на повітряному бісквіті з найніжнішим кремом та ароматним кавовим просоченням – смакота неймовірна
від Denzhyttya
13 Лютого, 2023
Один із найбільш бомбічних рецептів тортика “Тірамісу” на повітряному бісквіті з кремом із заварних жовтків, збитих вершків і маскарпоне, та кавовим просоченням – смакота, яку варто спробувати кожному!
Це ВАУ якийсь смачний торт! Він повітряний, соковитий, що просто тане в роті і настільки ніжний, що його можна їсти губами!
Інгредієнти:
На 22-24 см
Для бісквіту:
- 5 яєць
- 130 г борошна
- 150 г цукру
- 30 г крохмалю (будь-якого)
- дрібка солі
Для крему та просочення:
- 375 мл вершків 33-35%
- 725 г сиру маскарпоне
- 300 мл вареної з цукром та охолодженої кави (у мене на 300 з окропу 2 ч. л. кави та 2 ч. л. цукру)
- 100 г цук. пудри
- 30 г цукру
- 70 г води + 10 г желатину
- 3 жовтки
- 40 мл лікеру (за бажанням)
Приготування:
- Яйця збити з цукром і сіллю міксером до пишної маси, збивати 5 хвилин.
- Борошно з’єднати з крохмалем, просіяти і ввести частинами в яєчну масу, акуратно перемішуючи лопаткою, слідкуйте, щоб не залишилося непромісів.
- Дно форми для випічки застелити пергаментом, викласти тісто, випікати в духовці при 170 С 30-35 хв, готовність перевірити сухою зубочисткою. Бісквіту дати повністю охолонути, зняти форму і дати полежати 2-3 години (так бісквіт менше кришиться).
- Далі розрізати на 2-3 коржі.
- Заварити каву, охолодити.
- КРЕМ. Желатин розвести у воді.
- Жовтки з цукром поставити на водяну баню (чашу з жовтками в каструльку з водою або сковорідку), постійно помішуючи, нагріти до 70 С, до розчинення цукру, прибрати з вогню, охолодити.
- Холодні вершки збити до пишної стійкої маси, додати пудру і разом збити, прибрати в холодильник.
- Желатинову масу 10 сек прогріти в мікрохвильовій печі до розчинення.
- Збити вінчиком охолоджені жовтки, додати масу желатину, разом збити, додати сир маскарпоне кімнатної температури і перемішати разом в однорідну масу (міксер не використовувати).
- Додати до вершків збиту масу з жовтками та маскарпоне, перемішати разом до ніжного густого, однорідного крему.
- Зібрати торт.
Корж-просочення-крем-корж…верх присипати какао порошком і прикрасити за бажанням!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
gazdynja.com