Взяла яблука, яйця і спекла смачний яблучний рулет: результат здивував, рулетик вийшов ніжний і вологий (швидкий рецепт, замість “Шарлотки”)

Сьогодні готую бісквітний рулет з яблуками – рецепт дуже простий і швидкий. Печеться рулет всього лише 15 хвилин. Виходить ніжний, соковитий і смачний. Як начинки можна брати будь-які фрукти або сухофрукти, і прикрашати за своїм бажанням.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • щіпка солі
  • цукор – 100 гр.
  • борошно – 120 гр.
  • олія – 4 ст. л.
  • яблука ~ 500 гр.

Приготування:

  1. Почнемо з тіста. У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо дрібку солі і 100 грам цукру. Збиваємо до пишної білої маси близько двох хвилин.
  2. Просіюємо порціями 120 грам борошна і акуратно перемішуємо лопаткою. В кінці додаємо 4 столові ложки олії і ще раз все перемішуємо.
  3. Тісто для яблучного рулету готове. Відставляємо поки в сторону і підготуємо начинку. 4 яблука, вагою приблизно 500 грам, нарізаємо середнім кубиком. Можна очистити від шкірки, якщо хочете.
  4. Беремо деко застелене папером для випічки або силіконовий килимок, як у мене. Змащуємо його олією і викладаємо все тісто, рівномірно розрівнюємо по всій площі.
  5. Зверху розкладаємо нарізані яблука в один шар. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.
  6. Орієнтуйтеся по своїй духовці, але не пересушіть бісквіт. Через цей час, поки корж ще гарячий, звертаємо в рулет.
  7. Бісквіт ніжний, м’який, вологий і еластичний. Звертається легко і не тріскається. Загортаємо в плівку і даємо повністю охолонути.
  8. Прикрасити яблучний рулет можна за бажанням, наприклад посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.
  9. Кожен раз для рулету можна брати будь-які фрукти, тим самим отримуючи новий смак. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: