Лагман зі свинини — як готувати в мультиварці, в горщиках, в духовці
від Denzhyttya
26 Вересня, 2019
Класичний
- Час: 90 хвилин.
- Кількість порцій: 4 персони.
- Калорійність страви: 179 ккал на 100 г.
- Призначення: на обід.
- Складність: середня.
Класичний рецепт лагмана з свинини готують з домашньої лапші і м’яса. Традиційний набір овочів складається з томатів, моркви, редьки. Останню перед додаванням краще залити прохолодною водою і посолити, щоб позбутися від специфічної гіркоти.
Інгредієнти:
- вермішель – 400 г;
- свинина – 500 г;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- редька – 2 шт.;
- перець мелений – щіпка;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- зелень – 70 г.
Спосіб приготування
- Дрібно поріжте цибулю, обсмажте на сковороді.
- Додайте до нього нарізану свинину, готуйте до потемніння.
- Покладіть до м’яса нашатковані моркву, редьку, помідори, тушкуйте ще 5 хвилин, додайте порізану кубиками картоплю, залийте 1 літром води.
- Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою, варіть 15 хвилин.
- Поки вариться соус, приготуйте локшину. Закиньте в киплячу воду вермішель, варіть 10 хвилин, відкиньте на друшляк, промийте, повернути в каструлю і полийте олією.
- Розкладіть по тарілках вермішель, а зверху залийте м’ясною сумішшю з овочами. Подавайте лагман зі свининою, прикрасивши зеленню.
У горщиках в духовці
- Час: 180 хвилин.
- Кількість порцій: 4 персони.
- Калорійність страви: 190 ккал на 100 г.
- Призначення: на обід.
- Складність: складна.
Рецепт готування лагмана з свинини в горщиках для запікання майже не відрізняється від оригіналу. Процес приготування ароматного страви проходить кількома етапами: спочатку овочі і м’ясо обсмажують на сковороді, а потім допікають.
Інгредієнти:
- філе свинини – 500 г;
- локшина – 300 г;
- картопля – 4 шт.;
- перець болгарський – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 3 зуб.;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- редька – 1 шт.;
- томатна паста – 200 г;
- кінза – 50 г.
Спосіб приготування:
- Зваріть бульйон: покладіть в каструлю частину м’яса, цибуля, лавровий лист, залийте водою і готуйте годину.
- У сковороду влийте томатну пасту, дайте трохи покипіти, а потім покладіть порізану свинину і чекайте, коли рідина випарується, а м’ясо підсмажиться.
- Картоплю, моркву, перець, часник і редиску порізати невеликими кубиками. Додайте до м’яса, все ретельно перемішайте, тушкуйте півгодини.
- Візьміть горщики і додайте туди по 150 мл бульйону, потім викладіть м’ясо з овочами. Поставте запікатися 10 хвилин.
- Локшину зваріть до напівготовності, а потім додайте її до основних інгредієнтів. Надішліть допекаться на 7 хвилин.
- Після цього посипте лагман з свинини кінзою, подавайте до столу гарячим.
В мультиварці
- Час: 120 хвилин.
- Кількість порцій: 4 персони.
- Калорійність страви: 155 ккал на 100 г.
- Призначення: на обід.
- Складність: середня.
Інгредієнти:
- свинина – 500 г;
- картопля – 2 шт.;
- локшина – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- селера – 1 шт.;
- томатна паста – 200 г;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- петрушка – 50 г;
- перець болгарський – 1 шт.;
- сіль – за смаком.
Якщо до лагману з свинини додати трохи більше води, то вийде ситний суп до обіду, скоротивши рідина – густа підлива. Частування краще всього подавати гарячим і приправити сметаною.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати невеликими шматочками і покласти в каструлю, попередньо змастивши маслом. Включити режим «Випічка» і обсмажити півгодини.
- Моркву, селеру і цибулю нарізати півкільцями. Відправити в мультиварку.
- Слідом за ними покласти порізані картоплю і болгарський перець, влити томатну пасту.
- Налити воду до максимальної позначки, готувати в режимі «Гасіння» 1,5 години.
- Зварити локшину для лагмана, після цього розкласти по тарілках, зверху полити м’ясним соусом з овочами.
- При подачі посипати петрушкою.