Ідеально до кави: 3 простих рецепти печива біскотті

  • Біскотті – італійське сухе печиво з великою кількістю горіхів та цукатів. Ми знайшли найкращі рецепти цього смаколика спеціально до вашого осіннього кавування!

Існує чимало рецептів печива біскотті, але усіх їх поєднує спільний принцип приготування: випечені «багети» з тіста ще гарячими розрізають на вузькі смужки і повертають у піч до повного висушування. Після цього печиво може зберігатися кілька місяців, не втрачаючи своїх смакових якостей. Традиційно біскотті подають до кави, чаю або червоного вина.

1. Біскотті з шоколадом, фісташками і журавлиною

Інгредієнти:

  • 1/3 склянки розм’якшеного вершкового масла
  • 1 склянка плюс 1 ст. л. цукру, окремо
  • 3 яйця
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 2-3/4 склянки борошна
  • 1/3 склянки какао для випічки
  • 2-1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1 чашка напівсолодкої шоколадної стружки
  • 1/2 склянки фісташок
  • 1/2 склянки сушеної журавлини

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 350°. У великій мисці збийте вершкове масло і 1 склянку цукру до утворення пухкої маси. По одному додайте яйця, кожного разу добре збиваючи. Додайте у суміш ваніль. Змішайте борошно, какао, розпушувач і корицю; додайте до вершкової суміші і добре перемішайте (тісто буде липким). Вмішайте шоколадну стружку, фісташки та журавлину.
  2. Розділіть тісто на чотири порції і на аркушах для випічки сформуйте з них подовгасті прямокутники. Посипте цукром, який у вас залишився. Випікайте 20-25 хвилин або до готовності, потім обережно витягніть і дайте 5 хвилин остигнути.
  3. Перекладіть випічку на обробну дошку і кожний прямокутник наріжте на 10 скибочок. Викладіть їх відрізаними сторонами вниз на незмащені листи для випічки. Випікайте по 5-8 хвилин з кожного боку, або поки скибочки злегка не підрум’яняться. Витягніть для охолодження.

2. Біскотті з гарбузовим насінням

Інгредієнти:

  • 2 яйця кімнатної температури
  • 1/4 склянки рапсової олії
  • 3/4 склянки цукру
  • 1-1/2 ч. л. екстракту ванілі
  • 1/2 ч. л. мигдального екстракту
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 склянка підсмаженого гарбузового насіння
  • 1/2 склянки сушеної журавлини

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 350°. У великій мисці ретельно збийте перших п’ять інгредієнтів. В іншій мисці збийте разом борошно, розпушувач і сіль, додайте в яєчну суміш. Перемішуйте, поки тісто не стане липким, тоді додайте гарбузове насіння і журавлину.
  2. Розділіть тісто навпіл. Присипте руки борошном і у формі для випікання, збризнутій кулінарним спреєм, сформуйте кілька порційних прямокутників. Випікайте 25-30 хвилин, до появи золотисто-коричневого кольору, а потім витягніть і залиште на 10 хвилин охолоджуватися.
  3. Перенесіть випічку на обробну дошку і за допомогою зубчастого ножа розріжте по діагоналі на скибочки. Поверніть їх у форму для випікання, поклавши зрізами вниз. Випікайте до твердості, близько 5 хвилин з кожного боку. Витягніть з духовки, дайте охолонути. Зберігайте печиво в герметичній тарі.

3. «Швидкий» рецепт печива біскотті

Інгредієнти:

  • 1 туба (500 г) охолодженого тіста для печива з шоколадом
  • 1/2 склянки ванільної стружки
  • 1/2 склянки крупно нарізаних горіхів макадамія

Приготування:

  1. У великій мисці з’єднайте тісто, стружку та горіхи; добре вимішайте, розділіть тісто навпіл. На змащених аркушах для випічки сформуйте кожен шматок у подовгастий прямокутник. Випікайте при температурі 375 ° впродовж 12-14 хвилин або до появи золотисто-коричневого кольору.
  2. Витягніть з духовки, поріжте по діагоналі на скибочки зубчастим ножем. Випікайте ще 5-6 хвилин або до появи твердості. Витягніть з духовки, дайте охолодитися.
  3. Сподіваємося, вам сподобаються ці рецепти печива біскотті, адже вони зовсім не складні в приготуванні. Затишних вам посиденьок за кавою з домашньою випічкою!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: