Рецепт дуже смачних, м’яких, розсипчастих рогаликів, які просто тануть у роті
- Ця випічка не залишить вас байдужими.
Рецепт дуже смачних, м’яких, розсипчастих рогаликів, які просто тануть у роті.
Продукти для тіста №1:
- Сметана — 200 гр
- Борошно — 300 гр
- Розпушувач — 0,5 ч. ложки
Для тіста № 2:
- Вершкове масло — 200 гр (кімнатної температури)
- Борошно — 250 гр
- Розпушувач — 0,5 ч. ложки
Варіанти начинки:
- ягідний джем
- шоколадний крем нутелла
- родзинки
- горіхи з цукровим піском
Як приготувати розсипчасті рогалики:
У першу миску просіяти борошно з розпушувачем, додати сметану і замісити тісто.
У другу миску просіяти борошно з розпушувачем, додати розм’якшене вершкове масло і замісити тісто.
Скачуємо кожне тісто в кулю і викладаємо на робочий стіл, присипаний борошном.
Розкачуємо кожен шматок в пласт товщиною близько 1,5 см, складаємо пласти один на одного і розкачуємо ще раз в пласт товщиною 1см, складаємо конвертом.
Знову розгортаємо в пласт і складаємо конвертом. Повторюємо процес складання/розкочування ще 2 рази.
Потім знову складаємо тісто конвертом і загортаємо у плівку, прибираємо в холодильник на пів години.
Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його в прямокутний пласт товщиною 0,5 см, потім розрізаємо на 2 довгі смужки і кожну зі смуг нарізаємо на трикутники розміром близько 4-5см.
Начинку кладемо біля основи трикутників і звертаємо рогаликом, злегка розтягуючи в сторони
Викладаємо рогалики на деко на відстані один від одного і випікаємо при 180 С до золотистого кольору, протягом 15 хвилин.
Коли рогалики охолонуть посипаємо цукровою пудрою.
Приємного чаювання!