Дуже смачний морквяний торт зі спеціями, горіхами й сухофруктами
- Є головні принципи в приготуванні цього торта: морква чудово гармоніює зі спеціями, горіхами й сухофруктами, а отже скупитися на них не потрібно.
Є головні принципи в приготуванні цього торта: морква чудово гармоніює зі спеціями, цедрою апельсина, горіхами й сухофруктами, а отже і скупитися на них не потрібно. Із морквою випікається дуже вологий насичений бісквіт, а вже використовувати з ним крем або їсти як самостійний морквяний кекс — вирішувати вам.
Інгредієнти (на форму 20-22 см в діаметрі):
- борошно — 185 г
- морква свіжа — 300 г
- цукор — 170 г
- яйця — 2 шт.
- соняшникова олія без запаху — 100 мл
- волоські горіхи — 100 г
- родзинки — 50 г
- кокосова стружка — 40 г
- мускатний горіх — 0,5 ст. л.
- кориця — 0,5 ст. л.
- сіль — щіпка
- розпушувач — 2 ч. л.
- сода — 1 ч. л.
крем:
- вершковий сир — 260 г
- вершкове масло — 80 г
- цукрова пудра — 60 г
Приготування морквяного торта:
Свіжу моркву подрібнити блендером, але не в пюре, а до розміру гречаного зерна. Якщо немає блендера, натріть на тертці.
У великій чаші перемішайте моркву, цукор, яйця, рослинну олію, додайте не дуже дрібно рубані волоські горіхи, родзинки, кокосову стружку.
В окремій чаші перемішайте борошно, соду, мускатний горіх, корицю, сіль і розпушувач.
Змішайте обидві маси до однорідного стану. Залежно від сезону і сорту ваша морква буде більш соковитою, або менш соковитою і тісто може вийти більш рідким або менш рідким. Це буде впливати тільки на тривалість випікання.
Роз’ємну форму діаметром 20-22 см змастіть вершковим маслом і присипте злегка борошном.
Форму заповніть на дві третини тістом. Випікайте бісквіт при температурі 170C до готовності, поки зубочистка не виходитиме сухою. (приблизно 40 хв).
Повністю остудіть бісквіт у формі, а потім виймайте.
Взагалі-то, у вас вже готовий дуже смачний морквяний кекс, але якщо ви хочете приготувати торт, тоді зробіть крем.
Для цього вершкове масло кімнатної температури збийте з цукровою пудрою до пишного стану, додайте вершковий сир і знову збийте до легкої кремоподібної текстури.
Залежно від вашого бажання, бісквіт можна розрізати навпіл і промазати кремом, а верх прикрасити шоколадом, можна нанести крем тільки поверх бісквіта.
Смачного!