Торт “Прага”

  • Пригадайте смак дитинства!
Торт "Прага"

Торт «Прага», мабуть, найвідоміший і найулюбленіший з радянських часів. Купити цей торт могли небагато, тому що він був дефіцитом. Але рецепт передавався від господині до господині і приготувати торт «Прага» до свята вважалося особливим шиком.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка (200 мл)
  • Згущене молоко – 1/2 банки
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця – 2 штуки
  • Сода – 1/2 чайної ложки
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Какао Порошок – 1,5 столової ложки
  • Ванілін

Для крему:

  • Згущене молоко – 0,5 банки
  • Какао Порошок – 1 столова ложка
  • Вершкове масло – 200 г

Для сиропу:

  • Цукор – 3 столові ложки
  • Ароматизатор – 1 столова ложка (вино, лікер, коньяк, фруктово-ягідний сироп або розчинна кава)

Для глазурі:

  • Молоко – 2 столові ложки
  • Цукор – 4 столові ложки
  • Вершкове масло – 50 г
  • Шоколад – 50 г або какао – 3 чайні ложки
  • Крохмаль

Приготування

Замісити рідке, як для оладок, тісто. Тісто розділити на 2 частини. Змастити маслом форму, випекти 2 коржі при температурі близько 200 градусів. Кожен корж охолодити і розрізати навпіл. Сироп: Прокип’ятити воду (3/4 склянки) з цукром 1-2 хвилини, знімаючи піну. Отриманий сироп охолодити до кімнатної температури. Додати ароматизатор.

Крем: Вершкове масло і згущене молоко добре збити. В 2 столових ложках окропу заварити какао. Остудити і обережно вбити в крем. Коржі добре просочити сиропом і, крім верхнього, промазати кремом. Верхній корж можна намазати джемом, кислим варенням або конфітюром і полити шоколадною глазур’ю.

Глазур: Молоко з цукром закип’ятити, помішуючи до повного розчинення цукру. Додати шоколад або какао, вершкове масло, трохи крохмалю і ваніліну. Все змішати, прокип’ятити 2 хвилини (в невеликій сковороді або сотейнику), потім остудити 3 хвилини і залити торт.

Смачний торт «Прага» готовий. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: