Легендарна лазанья з «Гарфілда» в домашніх умовах

  • Лазанья – улюблена страва кота Гарфілда з мультфільму. Але як приготувати її, знають не багато. Хоча страва не відрізняється особливою складністю, рецептів вже дуже багато. Ми приготували для вас класичний рецепт лазаньї. Оскільки страва в своєму складі має 2 популярних соуса, то ваша скарбничка рецептів поповниться на 3 страви відразу.
Легендарна лазанья з «Гарфілда» в домашніх умовах

лазанья

Класичний рецепт приготування

Продукти для страви розміром 20 * 20 сантиметрів:

    • сухий лист лазаньї (мінімум 6 шт);
    • твердий сир 100-200 грам;
    • фарш 500-700 грам.

Соус «Болоньєзе»

    • томати середнього розміру (3-5 штук);
    • 3 столові ложки сухого вина;
    • 3 штучки ріпчастої цибулі;
    • 2 зубчики часнику;
    • вершкове масло 2-3 ложки;
    • зелень;
    • сіль і перець за смаком.

Соус «Бешамель»

    • молоко;
    • масло вершкове – 100 грам;
    • борошно;
    • мускатний горіх (щіпка або на кінчику ножа);
    • сіль / перець за смаком.

Почнемо підготовку з соусу «Болоньєзе»

    1. Набираємо в каструльку води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки закипить вода.
    2. У цей час ретельно промиваємо помідори. Там, де знаходиться плодоніжка, робимо надріз у вигляді хрестика.
    3. Опускаємо помідори в киплячу воду на хвилину, після кладемо в крижану воду, знімаємо шкірку і подрібнюємо.
    4. Тепер потрібно очистити цибулю і часник, промити зелень і все дрібно нарізати.
    5. Розігріваємо вершкове і рослинне масло в одній посудині. Краще взяти сотейник або глибоку сковороду. На розігріту олію потрібно викласти цибулю, посолити його, поперчити і обсмажувати, поки він не стягне м’яким. Сюди ж потрібно додати часник і обсмажувати ще кілька хвилин.
    6. Перекладіть гущу в миску. Намагайтеся робити це так, щоб більша частина масла залишалася в сковороді.

зажарка
Основна частина страви

У масло, що залишилося викладаємо фарш і обсмажуємо, розбиваючи грудки дерев’яною лопаткою.
фарш

Додаємо обсмажену цибулю, кашку з помідорів і ретельно перемішуємо.
жареный фарш
как приготовить лазанью

Додаємо трохи вина і тушкуємо протягом 3 хвилин, періодично помішуючи. Додаємо спеції за смаком, ставимо вогонь на мінімум, і залишаємо під кришкою на 20-30 хвилин.
рецепт лазаньи
На замітку!
Якщо соус кислуватий, додайте трішки цукру і томатної пасти.

Прибираємо соус з плити. У ємність додаємо зелень і часник, які залишилися.
лазанья в домашних условиях

Тепер приготуємо соус «Бешамель»

Підготуємо листя. У киплячу підсолену воду занурюємо листя лазаньї і проварюємо протягом 2 хвилин. Готові перекладаємо в крижану воду, після охолодження на паперовий рушник. Це допоможе позбутися від надлишків води.
соус бешамель
Важливо!
Чи не відварюючи йти більше 3 аркушів одночасно.
лист лазаньи
Вершкове масло потрібно розтопити на повільному вогні. Далі поступово всипаємо борошно і перемішуємо, не припиняючи нагрівати. Як тільки маса загусне, по чуть-чуть вливаємо холодне молоко і знову все помішувати. Продовжуємо дії поки не вийде однорідна маса.

На замітку!
Кількість молока залежить від бажаної густоти соусу. Ідеальний варіант – якщо в момент нагрівання «Бешамель» буде мати консистенцію рідкої сметани, так як після охолодження він загусне.

Доводимо до кипіння, проварюємо протягом 5 хвилин на повільному вогні і помішувати його цей час.

В кінці додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Зверху кладемо маленький шматочок вершкового масла, перемішуємо і накриваємо кришкою.

Порада
Якщо в соусі помітили грудки, протріть його через сито, або використовуйте блендер на повільних оборотах.

Тепер можна приступати до формування страви

Викладати потрібно шарами:

    • соус;
    • лазіння;
    • соус;
    • фарш;
    • соус;
    • лазіння;
    • соус.

Останній шар потрібно посипати тертим сиром. Він допоможе створити хрустку золоту скоринку. Відправляємо все в духовку, яку заздалегідь розігріли до 180 градусів. Випікаємо протягом години.
бешамель
лазанья в форме

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: