Ананаси з кабачків
Якщо у вас є зайві кабачки , обов’язково приготуйте солодку заготовку, добре відому в народі як «Ананаси». Ці яскраво-жовті часточки дуже легко сплутати з тропічним фруктом як на вигляд, так і на смак. Вони виходять дуже соковиті, запашні і солодкі. Для цієї закуски підійдуть будь-які кабачки, Але краще брати молоді, так як вони ще не такі волокнисті . Ананасовий сік можна взяти дешевше, так як в ньому більше цукру, а це нам і потрібно. Отже, приступимо!
Інгредієнти:
- кабачок 2 кг
- Ананасовий сік 1 л
- цукор 200 г
- Лимонна кислота 2,5 ч. Л.
Приготування:
- Кабачки помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими кільцями або півкільцями товщиною по 1,5-2 см. Щоб зробити отвір, проткніть серединки чаркою. Переконайтеся, що в заготовках не залишилося насіння.
- Робимо сироп. Поставте на вогонь каструлю, залийте сік і додайте цукор і 2/3 чайної ложки лимонної кислоти. Опустіть в рідину кабачки, доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин, помішуючи.
- Розкладіть кабачки по стерилізованих банках, залийте гарячим сиропом і закатайте. Укутайте чимось теплим до охолодження, потім приберіть в прохолодне місце.
Чим старіші кабачки, тим більше вам знадобиться сиропу. Можна додати більше соку або розбавити його водою. Кабачки як ананаси – те, що потрібно для теплих зимових посиденьок. В цілому це корисно, смачно, святково і бюджетно. Варто спробувати! Збережіть рецепт і поділіться з друзями.
Смачного!