Апельсинове варення в хлібопічці

Апельсинове варення в хлібопічці

Вітамінне і смачне варення з апельсинів можна легко приготувати у хлібопічці. Це будуть смачні ліки в період застуди та для профілактики грипу.  Пропонуємо вам рецепт апетитного апельсинового варення, яке стане улюбленим десертом або незамінним доповненням до нього.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ВАРЕННЯ

  • 500 грамів апельсинів
  • 1 неповна склянка цукру
  • 80 грамів апельсинової цедри
  • 2 столові ложки лимонного соку.
Як приготувати апельсинове варення

  1. Апельсини помити і очистити від шкірки, порізати на шматочки. Кісточки варто вийняти з фруктів. Замість апельсинів так само можна використовувати персики або черешні.
  2. Апельсинову цедру порізати на шматочки і викласти в форму хлібопічки.
  3. До апельсинової цедри додати цукор, лимонний сік і порізаний апельсин, все злегка перетрусити, щоб інгредієнти перемішались.
  4. Поставити форму в хлібопічку, закрити кришку і обрати відповідну програму. У більшості хлібопічок ця програма називається «джем». І далі про все потурбується ваша диво-піч, вам залишається лише трішки зачекати, щоб поласувати смачненьким.
  5. Готуватиметься апельсинове варення приблизно 2 години. Тим часом можна підсмажити млинців, щоб відразу скуштувати цитрусове варення.
  6. Коли варення приготується, його можна розлити в банки попередньо простерилізувавши їх. Залишити варення в банці на деякий час, щоб утворилась зверху плівочка, а потім закрити кришками.
  7. Якщо варення зберігати в холодильнику, можна скористатися капроновою кришкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: