Голубці з рисом, квасолею та грибами

Голубці з рисом, квасолею та грибами

Овочева страва, яку потрібно готувати з натхненням. Рецепт голубців з квасолею, грибами та рисом – це щось особливе, адже компонентів у них більше, ніж у традиційних голубцях із фаршем, а отже потрібно скомпонувати і підготувати їх так, щоб вони гармоніювали одні з одними. Страва підходить і для приготування в піст, однак у такому разі з рецепту варто виключити сметану. Буде не менш смачно, спробуйте!

Інгредієнти для овочевих голубців

  • 1 капустина
  • 0,5 склянки квасолі
  • 1/3 склянки рису
  • 400 г печериць
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 1 склянка сметани
  • свіжа або сушена зелень, сіль, цукор, перець до смаку.

Як приготувати голубці з грибами та квасолею

  1. Квасолю замочити у холодній воді на 3-4 години (краще на ніч). За цей час кілька разів воду змінити. Зварити до готовності.
  2. Рис відварити в підсоленій воді.
  3. Цибулю порізати дрібно, покласти в розігріту пательню з невеликою кількістю олії, підсмажити до золотистого кольору. Додати потерту на грубій тертці моркву, протушкувати 5-7 хв. Гриби порізати, покласти до моркви з цибулею, смажити до випарування рідини
  4. Змішати квасолю, рис, смажені гриби з овочами, посолити, поперчити, додати зелень, ретельно перемішати.
  5. Підготувати капустяне листя: з капустини вирізати качан, покласти її в киплячу воду і пропарити, відділити листки, відрізати або відбити потовщену частину.
  6. На кожен капустяний листок класти 1-2 столові ложки начинки, загорнути голубці, щільно викласти їх у глибоку каструлю.
  7. Сметану змішати з томатною пастою, посолити, поперчити, додати 1 ч. ложку цукру, добре розколотити до однорідності і вилити соус на голубці.
  8. Долити води так, щоб рідини було в рівень із верхнім шаром голубців.  Накрити кришкою, поставити на вогонь.
  9. Довести голубці до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати голубці не менше ніж  1-1,5 години. Найкраще тушкувати в мультиварці.
  10. Готові голубці з квасолею, рисом та грибами подавати зі сметаною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: