Ароматна випічка до чаю: печиво за хвилини
від Denzhyttya
8 Березня, 2021
М’яке, апельсинове печиво, з яскравим ароматом і смаком – це дуже легко, швидко і смачно. У моїй родині його дуже люблять, і я часто готую його, навіть на свята.
Інгредієнти:
- масло вершкове, 100 г
- цукор, 70 г
- яйце, 1 шт
- цедра половини лимона або апельсина
- сік апельсиновий, 50 мл
- розпушувач, 1 ч.л
- борошно, 300 г
Приготування:
- Змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і перетираємо до однорідності.
- Додаємо яйце і перемішуємо.
- Тремо цедру в масу на дрібній тертці і перемішуємо.
- Вливаємо сік і перемішуємо.
- Борошно просіваємо. Змішуємо з розпушувачем і частинами додаємо в масу.
- Вимішуємо м’яке і не липке тісто.
- Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції свого.
- Укладаємо в пакет тісто і відправляємо на 1 годину в холодильник.
- Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо кружечки або іншу форму.
- Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.
- Змащуємо печиво збитим жовтком.
- Випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин.
- Готове і остигле печиво вже можна подавати до столу. Але якщо у вас є час, розтопіть шоколад і умочіть печиво. Буде ще смачніше. Або просто полийте печиво шоколадом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua