Ароматний полуничний пиріг: 5 хвилин на приготування тіста + час на випічку

Подруга поділилася зі мною рецептом дивно смачного і ароматного пирога.

Приготування тіста займає буквально 5 хвилин. Головна прикраса цього десерту – ароматна полуниця. Випічка виходить дуже повітряного і відмінно підходить для сімейних посиденьок за чашкою чаю.

Інгредієнти:

  • 250 г звичайного пшеничного борошна;
  • 200 г цукру;
  • 150 г свіжого йогурту;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 350 г полуниці;
  • два яйця;
  • 8 г пекарського порошку;
  • цедра одного лимона.

Як приготувати полуничний пиріг

  1. Яйця вилийте в миску, додайте цукор. Гарненько збийте їх вінчиком.
  2. Потім додайте олію, йогурт (я використовую несолодкий і без добавок).
  3. Все добре перемішайте.
  4. У чистій сухій мисці змішайте борошно і розпушувач.
  5. Пересипте суміш в друшляк, просійте в миску з яєчною сумішшю.
  6. Натріть на тертці цедру лимона.
  7. Додайте її в тісто, перемішайте.
  8. Як бачите, тісто готується дуже швидко, у вас піде не більше 5 хвилин.

Випікання десерту

  1. Форму діаметром 23 см змастіть маслом і присипте борошном. Полуницю добре промийте, дайте воді стекти. Поріжте ягоди на дрібні шматочки.
  2. Змішайте полуницю з тістом, вилийте в форму.
  3. Зверху викладіть шар ягід для прикраси.
  4. Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 30-40 хв.
  5. Коли тісто пропечеться, дістаньте пиріг з духовки.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: