Ароматний французький абрикосовий пиріг: вишуканий і витончений смак
Ідеальний пиріг влітку. Не надто солодкий і готується швидко. Коли ви додасте мигдалеву начинку, він здивує вас вишуканим смаком.
Час приготування – 40 хвилин.
Складові:
- 400 г листкового тіста
- 800 г абрикосів
- 4 яйця
- 90 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 200 г мигдального борошна
- 2 столові ложки мигдалю
Приготування французького пирога
Крок 1: Розкачати листкове тісто по колу висотою близько 3-4 мм. Викладіть тісто у форму для кексу або будь-яку іншу форму для випікання, відріжте зайве по краях і на деякий час поставте форму в холодильник.
Крок 2: Вимийте абрикоси і дайте їм висохнути, розтопіть масло і розігрійте духовку до 180 градусів.
Крок 3: У великій мисці збийте цілі яйця з цукром, поки маса не стане світлою і не збільшиться в об’ємі. Повільно додайте розтоплене масло, збиваючи.
Крок 4: Акуратно змішайте мигдальне борошно і мигдаль в яєчній масі і вилийте масу в готову форму для листкового тіста.
Крок 4: Акуратно змішайте мигдальне борошно і мигдаль в яєчної маси і вилийте масу в готову форму для листкового тіста.
Крок 5: Покладіть пиріг з абрикосами і випікайте в попередньо розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. Дайте охолонути перед подачею на стіл.
Поради: Ви можете купити мигдальне борошно в магазині, але ви також можете зробити його самостійно – просто подрібніть очищений мигдаль в блендері і змішайте зі звичайною мукою.