Бабуся навчила: всі, хто пробує, просять рецепт. Солодка заготівля кавуна на зиму
від Denzhyttya
5 Серпня, 2021
Ароматна і свіжа консервація з кавуна давно користується попитом у любителів незвичайних страв. Це один з найпростіших рецептів заготовки кавуна на зиму.
Інгредієнти:
- кавунові кірки, 1 кг
- цукор, 400 г
- сік 1 лимона
- гвоздика, 1-3 шт або ванільний цукор, 1 ч.л
- вода, 1 стакан
Приготування:
- Кавун миємо, ріжемо тонкими скибочками і відрізаємо шкірку.
- Знімаємо з неї зелену частину, а білу залишаємо часточками і потім ріжемо невеликими шматочками.
- Заливаємо кірки водою і ставимо на плиту.
- Коли все закипить, зменшуємо вогонь і варимо 40 хвилин.
- Виймаємо з каструлі в сито і даємо стекти.
- У каструлі розводимо цукор в склянці води, варимо сироп.
- Вливаємо сік одного лимона і кип’ятимо пару хвилин.
- Всипаємо кірки кавуна і варимо 30 хвилин на невеликому вогні.
- Додаємо гвоздику або ванільний цукор, варимо кілька хвилин.
- Охолоджуємо масу і розкладаємо по сухим, попередньо стерилізованим баночкам, закручуємо кришками.
- Зберігати таке варення можна в підвалі або в коморі.
Варення виходить дуже густим, шматочки більше нагадують щільний мармелад. Я подаю такий десерт до чаю або використовую в якості прошарку в коржі торта, добавки в різні ласощі, подаю і з млинцями.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки