Беру звичайні бублики і готую з них закуску: виходить смачно та недорого
від Denzhyttya
18 Травня, 2022
Бюджетна закуска, яка готується швидко і просто, мене цей рецепт часто рятує особливо тоді, коли немає бажання поратись із замішуванням тіста, розкачуванням та ліпленням.
Приготування:
- Основу цієї закуски становлять звичайні ванільні бублики. Я взяла 300 грамів, виходить і не багато, і не мало.
- Висипаємо бублики в глибоку ємність, заливаємо молоком і залишаємо приблизно на 7 хвилин, періодично помішуючи, щоб вони не злиплися.
- Поки розм’якшуються бублики, швиденько готуємо начинку. Беремо фарш, мені в цій закусці більше подобається курячий, його потрібно приблизно 500 грам, додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком і 1 цибулю, середнього розміру, щоб не вимазувати блендер, я її натерла на дрібній терці.
- Ретельно перемішуємо та дістаємо з молока наші бублики.
- Тепер нам необхідно всередину бублика покласти фарш, зручно робити чайною ложкою. Можна до цієї справи долучити дітлахів, вони будуть тільки раді допомогти мамі.
- У миску розбила 2 яйця, додала ще трохи солі та чорного меленого перцю, і виделкою збовтала.
- Розігріваємо сковороду, додаємо трохи олії, обмочуємо бублики з двох сторін у яєчній суміші. Обсмажуємо до рум’яної скоринки на середньому вогні, приблизно 2-3 хвилини, фарш за цей час встигає просмажитися.
- Готові бублики перекладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
- В принципі, закуска вже готова, можна подавати до столу, але я роблю ще трохи смачнішою.
- Перекладаю бублики в жаровню, змащую кожну майонезом, можна замінити сметаною, додаю приблизно 100 г окропу і ставлю на середній вогонь на 5 хвилин.
Дуже люблю цю закуску, пам’ятаю, як у 1998-2000 роках я була на сільських весіллях та святах, і на столах завжди стояли фаршировані бублики з фаршем, тушковані саме в майонезі.
Джерело:
zhyttia.com.ua