Бісквітний рулет, який завжди виходить і не тріскається: м’якенький, ніжний – ідеальний десерт до чаю

Дуже ніжний, буквально тане в роті бісквітний рулет, він завжди виходить еластичним, не кришиться і не ламається, тому з ним впорається будь-хто, навіть новачок. Структура дуже ніжна, дрібнопориста, як губка. Рулет готується швидко і виходить дуже смачним. До такого бісквіту підійде будь-яка начинка, він не вимагає додаткового просочення.

Інгредієнти:

На деко 30 * 40 см

  • яйця – 4 шт ( с -1 )
  • цукор – 60 г
  • олія – 50 г
  • молоко – 65 г
  • борошно – 80 г
  • сіль – щіпка

Крем:

  • масло вершкове – 90 г
  • сметана – 65 г
  • варене згущене молоко – 165 г

Приготування:

  1. Запорукою ніжності рулету є добре збиті яйця, тому ми окремо будемо збивати білки і жовтки, попередньо їх розділивши.
  2. До жовтків додаємо дрібку солі і 10 г цукру від загальної кількості і за допомогою міксера збиваємо до посвітління маси.
  3. Частинами вливаємо олію, не припиняючи збивати.
  4. Потім, так само, частинами додаємо молоко. Дуже важливо, щоб олія, молоко і яйця були кімнатної температури.
  5. Поступово всипаємо просіяне борошно і на малих обертах перемішуємо за допомогою міксера.
  6. Білки збиваємо спочатку на малих обертах, як тільки трохи збилися, збільшуємо швидкість. Збиваємо до стійких піків, частинами додаючи цукор.
  7. Вводимо частинами білки в масу з жовтками, кожен раз перемішуючи лопаткою, як би складаними рухами.
  8. Готове тісто має повітряну, сметаноподібну консистенцію.
    На стандартне деко 30 * 40 см застелене папером для випічки виливаємо тісто, розрівнюємо лопаткою з усіх боків.
  9. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці до золотистого кольору ( 12-20 хвилин в залежності від вашої духовки ).
  10. Поки запікається бісквіт, приготуємо крем: вершкове масло кімнатної температури збиваємо в пишну повітряну масу. Додаємо сметану, продовжуємо збивати спочатку на низьких оборотах міксера, а потім на високих. Додаємо варене згущене молоко і збиваємо, поки не вийде ніжний і повітряний крем.
  11. Готовність коржа перевіряємо за допомогою зубочистки – при проколюванні, вона повинна бути сухою.
  12. Даємо бісквіту хвилину постояти і перевертаємо на інший чистий аркуш пергаменту.
    Знімаємо акуратно верхній аркуш паперу для випічки.
  13. За бажанням вирівнюємо краю за допомогою ножа.
  14. Накриваємо другим чистим листом пергаменту і даємо повністю охолонути.
  15. Прибираємо пергамент і наносимо крем рівномірним шаром по всій поверхні бісквіта, трохи більш товстий шар крему наносимо на край, з якого будемо згортати рулет.
  16. Скручуємо рулет за допомогою пергаменту, на якому лежить бісквіт, досить щільно.
  17. Загортаємо в пергамент і залишаємо просочитися на 2-3 години.

Прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу.
Приємного приготування Вам і нехай смакує!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: