Візьміть на замітку цей рецепт .
З ним можна сміливо експериментувати – додавати сезонні фрукти і ягоди. Завдяки цьому ваш торт стане ще більш яскравим і смачним.
Ось що вам знадобиться для його приготування:
- 90 г вишневого желе (полуничне ) ;
- 90 г лимонного желе (апельсинове,персикове);
- 90 г желе Ківі
- 90 г консервованих персиків(за бажанням)
- 150 г желатину;
- 25 г води;
- 580 мл сметани; ( я змішую куповану й домашню)
- 200 р цукру
- ванільний цукор
Приготування:
- Вишневе і лимонне та желе з ківі приготуйте так, як зазначено на упаковці (тільки води візьміть трішки менше , можна в 2 рази менше).
- Отриману суміш залийте в посуд таким чином, щоб висота желе була 1,5–2 см.
- Поставте в холодильник – нехай желе повністю застигне. Після цього дістаньте його з холодильника і наріжте невеликими кубиками чи ромбиками.
- Персики наріжте невеликими шматочками.
- У глибокій ємності змішати желатин з 80 мл води і залиште суміш на 15-20 хвилин, щоб вона розбухла, а якщо швидкорозчинний желатин , то вистачиить і 6-7 хв.
- Потім перемістіть суміш в сотейник і підігрійте до повного розчинення желатину. Зніміть каструлю з вогню і остудіть.
- З допомогою міксера збийте сметану з цукром (на самій низькій швидкості), тонкою цівкою влийте желатин ( охолоджений) і гарненько все перемішайте.
- Перелийте сметанну суміш в глибокий посуд з круглим дном, додайте нарізані персики і кубики желе. Акуратно перемішайте.
- Відправте десерт в холодильник на 4 години – нехай повністю застигне.
- Щоб легко дістати торт з посуду, занурте посуд в гарячу воду на 20 секунд, а потім швидко переверніть желейний торт торт на тарілку. Експериментуйте з додаванням різного желе та фруктів ( Я люблю додавати ківі та апельсини взимку)
Смачного!
Позначки