Було багато експерементів і багато провалів, але я все ж знайшла “свій” рецепт маринованих кабачків
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Перепробувала багато рецептів маринованих кабачків але кращого за цей не знайшла.
Інгредієнти з розрахунку на на 2 банки об’ємом 700 мл:
- Кабачок – 500 гр. (1 шт. середній)
- Томати – 500 гр. (3 шт. великі)
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4-5 зубчиків.
- Чорний перець горошком – в кожну банку по 4-6 шт.
Для маринаду:
- Вода – 700 мл.
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 1,5 ст. ложки.
- Оцет 9% – 70 мл.
Приготування:
- Кабачок нарізаємо кружечками.
- Томати також нарізаємо кружечками.
- Моркву нарізаємо кружечками.
- Часник нарізаємо тонкими пластинами.
- На дно чистої і сухої банки відправляємо чорний перець горошком і трохи часнику.
- Укладаємо чергуючи кабачки, томати та моркву.
- Готуємо маринад з розрахунку на 700 мл. води. Додаємо 1 ст. ложку солі, 1,5 ст. ложки цукру і 70 мл. оцту 9%.
- Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо 1 хвилину.
- Гарячий маринад розливаємо по банках, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
- На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду по плечики банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка при кімнатній температурі.
Джерело:
mandarynka.com.ua